Siyaset CHP'den Başbakan Erdoğan'a 'ucube' sorusu
Paylaş
CHP'den Başbakan Erdoğan'a 'ucube' sorusu

CHP'den Başbakan Erdoğan'a 'ucube' sorusu

CHP İstanbul Milletvekili Sacid Yıldız, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, İnsanlık Anıtı’nı hangi gerekçelerle ucubeye benzettiğini sordu.

CHP İstanbul Milletvekili Sacid Yıldız, TBMM Başkanlığı’na, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Başbakan Erdoğan’ın, İnsanlık Anıtı’na yönelik sözlerini eleştiren Yıldız, "Başbakan’a yakışmayacak sözler sarf etmiştir. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı, yıllar önce yine Mehmet Aksoy tarafından yapılan heykel için ‘içine tükürürüm böyle sanatın’ sözlerini söylemişti. Aynı hükümet döneminde farklı yer ve zamanlarda sanat eserleri için söylenmiş bu sözler sanata olan tahammülsüzlüğün de bir göstergesi olmuştur" dedi.

-"HANGİ GEREKÇEYLE UCUBEYE BENZETTİNİZ?"- "

Haberin Devamı

İnsanlık Anıtı" adlı eserin hangi gerekçelerle ucubeye benzetildiğini merak eden Yıldız, Başbakan’a, şu soruları sordu: "Kars gezisine gitmeden önce, eser herhangi bir heyete inceletilmiş midir? Eserin bir sanat değeri taşıyıp taşımadığı hakkında bir kurul kararı var mıdır? Henüz tamamlanmamış, yapım aşamasında olan bir sanat eseri hakkında bu tür yorumlar yapmak doğru bir yaklaşım mıdır? Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve Sayın Başbakan’ın karşı çıktığı eserlerin aynı sanatçıya ait olması tesadüf müdür? Eğer eser bulunduğu yerden kaldırılırsa, heykelin bütünlüğünün bozulmaması için gerekli itina gösterilecek midir? Yoksa geçmiş örneklerde olduğu gibi parçalanarak mı yerinden sökülecektir? Eğer eser yerinden kaldırılırsa başka bir yerde değerlendirilecek midir?"

Haberin Devamı