Siyaset CHP'den Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan için karar: Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edildi
Paylaş
CHP'den Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan için karar: Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edildi

CHP MYK, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ı uyarı için Merkez Disiplin Kurulu'na sevk etti. CHP Sözcüsü Faik Öztrak, "Bolu Belediye Başkanı'nın bir kadın hemşehrisi hakkında yaptığı yakışıksız açıklamalar nedeniyle, uyarılması talebiyle Yüksek Disiplin Kuruluna sevkine, MYK'de oybirliği ile karar verdik." ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, "Bolu Belediye Başkanının bir kadın hemşehrisi hakkında yapmış olduğu yakışıksız açıklamalar nedeniyle, uyarılması talebiyle Yüksek Disiplin Kurulu'na (YDK) sevkine karar verdik" dedi.

Haberin Devamı

CHP Merkez Yönetim Kurulu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında genel merkezde toplandı. Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, toplantının ardından basın toplantısı düzenledi. Öztrak, 2 gün önce Sivas Kongresi'nin yıl dönümü olduğunu hatırlatarak, "Sivas Kongresi'nde billurlaşan milli ruh misakı milli ile tüm dünyaya ilan edilmiştir. Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları en zorlu şartlarda dahi millet iradesine en yüksek değeri vermiştir. Kurtuluş mücadelemiz ve Cumhuriyetimiz bir kişinin değil, bir milletin iradesi üzerinde yükseltilmiştir. Sivas Kongresi'nin 102'nci yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bize bu toprakları vatan kılmak için canlarını ortaya koyan tüm kahramanları bir kez daha saygı rahme ve minnetle anıyoruz" dedi.

Haberin Devamı

'BİR NESİL HEBA OLMA NOKTASINA GELDİ'

Eğitim öğretim yılının açılışına değinen Öztrak, 1,5 yılı aşkın bir süre sonra ders zilinin yeniden çaldığını ifade ederek, "Okullar; salgın gibi olağanüstü durumlarda en son kapanıp en önce açılması gereken kurumlardır, çocuklarımızın, ülkemizin geleceği, yarınlarıdır. Onların okullarından, eğitimlerinden uzak kaldıkları her gün, ülkemiz için telafisi zor bir faturanın daha da kabarması demektir. Türkiye, salgında okullarını en uzun süre kapatan ülkelerden biri. Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatına üye olan ülkeler arasında Meksika'dan sonra okulları en uzun süre kapatılan ülke Türkiye oldu. Saray yönetimi, turizm ve sanayiden gelecek dövize verdiği önemi maalesef çocuklarımızın geleceğine veremedi. Salgında pek çok öğrenci uzaktan eğitime ulaşamadı. Ulaşanlar da bundan bir şey anlamadı. Bir nesil göz göre göre heba olma noktasına geldi. Şimdi bu açığı kapatmak için hükümete, eğitimcilere, velilere ve öğrencilere büyük görev ve sorumluluklar düşüyor" dedi.

'İKİLİ EĞİTİME GEÇMEK BİR SEÇENEK OLABİLİR'

Geçen yıl bu zamanlar salgın nedeniyle vefat edenlerin sayısı 50 civarındayken şimdi bu sayının 300'e dayandığını ifade eden Öztrak, "İşte böyle bir ortamda okulları açıyoruz. Ve sınıf mevcutları çok kalabalık olan okullarımız var. Bu okullarda öğrenci yoğunluğunu azaltmak için ikili eğitime geçmek bir seçenek olabilir. Yine öğretmen ve okul personelleri arasında aşısını olmayanlar var. Sağlık Bakanının açıklamasına göre, öğretmenlerde iki doz aşı oranı yüzde 70'lerde. Genel aşılanma oranında ise henüz yüzde 50'yi yakalayamadık. Aşılamadaki gecikmeler yavrularımızın da sağlığını tehdit ediyor. Aşılamayı hızlandırmak için gerekiyorsa ödül ve teşvik programları uygulanabilir" diye konuştu.

Haberin Devamı

BOLU BELEDİYE BAŞKANI DİSİPLİNE SEVK EDİLDİ

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Öztrak, katıldığı sosyal medya yayınında sağlık sorunu nedeniyle çocuk sahibi olamadığı için kendisinden yardım isteyen kadınla arasında geçen konuşmayı anlatınca tepki çeken Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ile ilgili, "Bolu Belediye Başkanının bir kadın hemşehrisi hakkında yaptığı yakışıksız açıklamayı kabul edebilmemiz mümkün değil, sindirebilmemiz de mümkün değil. Ama kendisi hatasını anlayarak kamuoyu önünde özür diledi. Bu özrü de dikkate alarak Bolu Belediye Başkanının bir kadın hemşehrisi hakkında yapmış olduğu yakışıksız açıklamalar nedeniyle, uyarılması talebiyle YDK'ya sevkine oy birliğiyle karar verdik" dedi.

Haberin Devamı

'TACİZ ASLA KABUL EDİLEMEZ'

Öztrak, partisinin Erzurum İl Başkanı hakkındaki taciz iddialarıyla ilgili de, "CHP'de bu tür iddiaların üstü kapatılmaz, 'Kol kırılır yen içinde kalır' denmez. Taciz asla kabul edilemez. Erzurum il başkanının istifası alınmıştır. Bunun dışında süreç yargıda işleyecektir. Hukuk ne diyorsa o olacaktır" ifadelerini kullandı.

DHA