Siyaset CHP'den flaş görevden alma
Paylaş
CHP'den flaş görevden alma

Son MYK toplantısında CHP Ankara il yönetimi görevden alınırken, İstanbul ve İzmir için de bazı görevden almaların gerçekleşebileceği öne sürüldü

CHP’de 30 Mart yerel seçimlerinden sonra beklenen örgüt operasyonları için Merkez Yönetim Kurulu’nda (MYK) düğmeye basıldı ve Ankara İl Başkanı Zeki Alçın ve yönetim kurulu üyeleri görevden alındı. Parti tüzüğü gereği, Ankara örgütü 45 gün içinde olağanüstü kongreye gidecek.

Haberin Devamı

ANKARA İL ÖRGÜTÜ GÖREVDEN ALINDI

Cumhuriyet'in haberine göre yerel seçimlerde istediği sonucu alamayan CHP’de, MYK’deki revizyonun ardından, seçimlerde başarısız olan örgütlere dönük operasyona Ankara ile başlandı. Bu kapsamda CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında toplanan MYK’de, Ankara il örgütü görevden alındı. Kulislerde Ankara’nın yanı sıra İstanbul ve İzmir’in de aralarında bulunduğu bazı örgütlerde revizyona gidileceği konuşuluyordu.

45 GÜN SONRA OLAĞANÜSTÜ KONGRE VAR

CHP’nin örgütlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, yerel seçimlerden sonra Ankara il örgütünün “olağanüstü kongre” talebinde bulunduğunu belirterek, “Biz demokrasi geleneği olan bir partiyiz. Diğer partiler gibi tepeden inme yöntemlerle görevden almaya gitmiyoruz. Bir süredin Ankara il örgütümüzün olağanüstü kongre talebi vardı. Biz bu talebi haklı gördük” dedi. Bingöl, tüzük gereği, Ankara il örgütünün 45 gün içinde olağanüstü kongreye gideceğini bildirdi.

Haberin Devamı