Siyaset CHP'den flaş koalisyon ve AK Parti açıklaması
Paylaş
CHP'den flaş koalisyon ve AK Parti açıklaması

Partisinin MYK toplantısından sonra açıklama yapan CHP sözcüsü Haluk Koç, muhalefetin milletin mesajını aldığını açıkladı. Koç, milletin kuralacak bir koalisyonda AK Partiyi istemediğini söyledi

Cumhuriyet Halk Partisi Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, partisinin MYK toplantısının ardından açıklama yaptı.

Haberin Devamı

Haluk Koç şunları söyledi:

Baskıcı rejim anlayışından, kutuplaşma, kibir, hukuk dışılık, evrensel hukuk standartlarının tamamen unutulması. Bütün bunların üzerine yolsuzluklarla ilgili tüm iddiaların soruşturulmadan, üzerinin siyasi güçle örtülme gayretleri bütün bunlar milleti 7 Haziran gecesi bir tercih yapmaya zorlamıştır. AK Parti de böylelikle tek başına iktidar olma şansını yitirmiştir. Demokraside uzlaşma kültürü olduğunu unutmamız lazım. Topluma verilen sözler doğrultusunda ortak paydalarda buluşmayı görmezden gelmemek gerekiyor.

"MESAJI İYİ DEĞERLENDİRMEK GEREKİR"

Muhalefet partilerine aktarılan mesajı iyi değerlendirmek gerekir. CHP olarak demokrasimizin tüm kurum ve kuralları ile işlerlik kazanması için ekonomideki çarpık dağılımı gidererek refahı tabana yayacak biz sorumluluğumuzun bilincindeyiz.

Haberin Devamı

"ÇÖZÜMSÜZLÜĞÜN ADRESİ CHP OLMAYACAKTIR"

Çözümsüzlüğün adresi CHP olmayacaktır. Bizler bize verilen mesajı okuyoruz. Diğer partilerimizin de mesajı iyi değerlendirmelidir. İletmek istediğim mesajlar bu yönde. CHP'nin tavrı açık ve nettir.

"HÜKÜMETİN OLUŞMASI ETE-KEMİĞE BÜRÜNMELİ"

Milletin mesajı sadece CHP'ye verilmedi. Mesaj belirli oy yüzdeleri halinde diğer partilere de verildi . 7 Haziran mesajının bütün partiler tarafından anlaşılması lazım. Bu mesajın bir hükümet oluşturma yönünde mutlaka ete-kemiğe bürünmesini sorumlu olan kesimlere anlatmak istedim.