Siyaset CHP'li Aygün'ün maaşına ve aracına haciz konuldu
Paylaş
CHP'li Aygün'ün maaşına ve aracına haciz konuldu

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün maaşı ve özel aracına, polislere hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davanın yaklaşık 5 bin liralık masrafını ödemediği gerekçesiyle haciz konuldu

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM), geçen yıl Ocak ayında bir alt komisyon toplantısı öncesi polislere hakaret ettiği iddiasıyla mahkeme tarafından kınama ile dava masrafını ödeme cezası verilen CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün maaşı ve özel aracına, yargılama giderini ödemediği gerekçesiyle haciz kararı alındı.

Haberin Devamı

Balıkesir'in Susurluk ilçesinde görevli polis memuru Çetin Çelebi'nin açtığı tazminat davasında yargılanan ve kınama ile dava masrafını ödeme cezası verilen Aygün'ün, yaklaşık 5 bin liralık yargılama giderleri ve avukatlık ücretini ödemesi için davacı avukatı Saygun Çelebi tarafından icra takibi başlatıldı.

Aygün'ün 7 gün içinde masrafları ödememesi üzerine Bursa 15'inci İcra Müdürlüğü'ne müracaat eden Saygun Çelebi, Aygün'ün maaşı ve özel aracına haciz koydurdu.

Çelebi, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Haciz kararından sonra Aygün'ün dava masraflarını ödememesi halinde otomobili yakalanarak yediemine teslim edilecektir. Ayrıca milletvekili maaşına da haciz konulmuştur" ifadesini kullandı.

'İNSANDAN ÇOK EŞYAYA BENZİYORLAR' DEMİŞTİ

Haberin Devamı

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde terör ve şiddet olayları kapsamında yaşam hakkı ihlallerinin incelenmesine yönelik oluşturulan alt komisyonun 31 Ocak 2013'teki toplantısı öncesi CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, gittiği bir mahkemede yaşadığı olayı anlatırken salonu sivil polislerin doldurduğunu söylemişti. AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner'in, "Polis olduklarını nereden anladınız " demesi üzerine Tanal, bu kişilerin yelek giydiğini belirtmişti. Daha sonra Aygün, "Sivil polis oldukları yüzlerinden anlaşılıyor çünkü insandan çok eşyaya benziyorlar" ifadesini kullanmış, sözünün farklı algılanmasının ardından gazetecilerin sorusuna, "Eşek demedim, eşya dedim. Eşek en azından işe yarıyor" yanıtını vermişti.

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde görevliyken yaklaşık 9 yıl önce terör örgütünün saldırısında yaralanan ve bir süre sonra Susurluk'a atanan polis memuru Çetin Çelebi, kardeşi Avukat Saygun Çelebi aracılığıyla Aygün hakkında polislere hakaret ettiği iddiasıyla 10 bin liralık manevi tazminat davası açmıştı. Susurluk Asliye Hukuk Mahkemesi'ndeki yargılama sonucu Aygün'e kınama cezası verilmiş ve dava masrafını ödemesi kararlaştırılmıştı.

AA