Gündem CHP'li başkana zimmet suçlaması

CHP'li başkana zimmet suçlaması

Paylaş
CHP'li başkana zimmet suçlaması

CHP Uşak İl Genel Meclisi üyesi ve aynı zamanda Eşme Şoförler ve Nakliyeciler Esnaf Odası Başkanı olan Ekmel Şahin, Esnaf Odası Genel Sekreterlik görevinden istifa eden CHP Eşme İlçe Başkanı Uğur Baygın'a zimmetine para geçirdiği iddiasıyla noterden ihtar mektubu gönderdi.

Şahin, Baygın ile ilgili savcılığa da suç duyurusunda bulunduğunu dile getirdi. CHP Eşme İlçe Başkanı Uğur Baygın, suçlamaları kabul etmedi.

CHP Uşak İl Genel Meclisi üyesi ve aynı zamanda Eşme Şoförler ve Nakliyeciler Esnaf Odası Başkanı olan Ekmel Şahin, CHP Eşme İlçe Başkanı Uğur Baygın’a, noter aracılığı ile bankadan çekilen ancak kendilerine ödenmeyen maaşlarla ilgili ihtar çektiğini belirtti. Şahin, "Eşme Şoförler ve Nakliyeciler Esnaf Odası Genel Sekreteri ve CHP Eşme İlçe Başkanı olan Uğur Baygın, odamıza 31 Aralık 2012 tarihinde PTT’den posta yoluyla gönderdiği mektupla istifa etti.

İstifasından iki ay sonra odanın banka hesaplarını kontrol ettiğimde Baygın’ın bana ait başkanlık maaşları ve yönetim kurulu üyelerinin huzur hakları olmak üzere toplam 13 bin TL’yi aldığını ve bize ödemediğini tespit ettim. Bunun üzerine Baygın’a noterden ihtarname göndererek Şubat-Aralık 2012 aylarını kapsayan 11 aylık başkan maaşı ve yönetim kurulu huzur hakları olan 13 bin TL’yi bize ödemesini istedim" dedi.

’ODANIN PARASI YOK SONRA ÖDERİZ’ DİYORDU

Uğur Baygın’ın aylarca maaş ve huzur hakları ödemesini geçiştirdiğini iddia eden Şahin, "CHP Eşme İlçe Başkanı Uğur Baygın, oda başkanı olarak bana bilgi vermeden kendi isteği ile odadan istifa edip gitti. Ben maaş ödemesi istediğimde ’Odanın parası yok sonra öderiz’ diyordu. İstifasının ardından maaş ve huzur hakları ödemelerinde bordroların kendisi tarafından imzalandığını gördüm. Kendi maaş bordrolarını düzenli olarak imzalayan Baygın, bizim adımıza çekilen ve bizlere ödenmeyen bordroları imzası olarak dosyalara koymuş. Bunun üzerine 11 aylık başkan maaşımı ve yönetim kurulu huzur hakları Uğur Baygın üzerinde zimmet olarak görüldüğünden kendisine noter aracılığı ile ihtar çekerek ödemesini istedim. Aylarca ödeme yapmayınca savcılığa suç duyurusunda bulunarak hakkında davacı oldum. Ayrıca zimmete para geçirdiği iddiası ile kamu davası da açıldı. Kararı yargı verecek" diye konuştu.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

CHP Eşme İlçe Başkanı Uğur Baygın, hakkındaki suçlamaları kabul etmeyip, "Ekmel Şahin doğruları söylemiyor. Şahin, geçen yıl Ekim ayında parti Genel Merkezi tarafından CHP İlçe Başkanlığı görevinden alınınca İlçe Başkanlığı’na beni kendisi önerdi. Genel Merkez benim başkanlığımı onaylayınca, bana ’Ben emrederim sen yaparsın’ dedi, ben de kabul etmedim. Ondan sonra da benim hakkımda ’zimmet’ suçlamasıyla suç duyurusunda bulundu. Ben odada daha önce işçiydim. Geçen yıl Temmuz ayında Genel Sekreter olarak atandım. Benim imza yetkim Temmuz ile Aralık 2012 ayları arasında oldu. Aralık ayı sonunda da görevimden istifa ederek ayrıldım. Söz konusu paraları bankadan çekerek başkan ve yöneticilere elden dağıttım. Hepsi de tüm paralarını aldı. Ekmel Şahin’i iddialarını kanıtlamaya davet ediyorum. Ben de yasal yollara başvuracağım" dedi.

Yavuz KUŞDEMİR/UŞAK, (DHA)