Siyaset CHP'li İnce: Bunlar kafayı yedi
Paylaş
CHP'li İnce: Bunlar kafayı yedi

CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, gözaltına alınan gazetecilerle ile ilgili olarak "Bunlar çıldırmış olmalı ya da kafayı yediler" diye konuştu

CHP’li Gemlik İlçe Belediyesi tarafından yaptırılan Balıkçı Barınağı’nın temel atma törenine katılan CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce ve CHP Bursa Milletvekili Onur Öymen, tören öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"TÜRKİYE ARTIK FAŞİST BİR DEVLETTİR"

Ergenekon soruşturması kapsamında gazetecilerin gözaltına alınmaları ile ilgili görüşleri sorulan İnce, iktidarı sert bir dille eleştirdi. Ülkede artık bir korku toplumunun oluşturulduğunu söyleyen Muharrem İnce, "Türkiye artık faşist bir devlettir.


Bu ülkede hiç kimsenin, hiçbir vatandaşımızın can ve mal güvenliği yoktur. Yani yaşananlar gerçekten korkunç. Bunlar çıldırmış olmalı ya da kafayı yediler. Başka bir izahı yok bunun. Generaller içeride, gazeteciler içeride, AKP’ye muhalif herkes içeride. 70 milyonu, herkesi mi engelleyeceksiniz?" diye konuştu.

"DOKUNULMAZLIĞIMIZ OLMASA..."

Başbakan Erdoğan’ın kendisini bu sürecin dışında tutarak işin içinden sıyrılamayacağını öne süren İnce, yine bu sürecin iktidar tarafından yönlendirildiğini iddia etti.

Ak Parti’ye muhalif olan herkese baskı kurulduğunu öne süren İnce, "Bizim dokunulmazlığımız olmasa aynı akıbet bizi de bekleyecek. Yani bizde bu işin içinde olacağız! Bizimde başımıza bunlar gelecek. Ortaçağ’ı yaşar gibiyiz. Anlaşılır gibi değil.

Önlerine gelen herkes, kim AKP’ye karşı çıkıyorsa, Ergenekoncu oldu. Birbirlerinde selam vermeyen insanlar aynı örgütün üyesi gibi muamele görüyor. 2011 yılının Türkiye’si bu görüntüleri hak etmiyor" dedi.

"OTORİTER DİNCİ DEVLETLERE DÖNÜYORUZ"

CHP Bursa Milletvekili Onur Öymen ise Türkiye’nin hızla demokrasiden uzaklaştığını söyleyerek, "Türkiye hızla Ortadoğu’nun otoriter dinci devleti haline sürüklenmektedir.

Eksen kayması artık had safhadadır. İktidarın söylemleri de artık bunu değiştiremez. Sayın Başbakan’ın yüksek perdeden sağa sola suçlamaları yönlendirilmesiyle Türkiye’nin durumunun değişmesi mümkün değildir. Tarih, olup bitenlerden bugünkü hükümeti sorumlu tutacaktır" diye konuştu.

Işıl ARSLAN-Faruk KAHRAMAN/DHA

Haberin Devamı