Siyaset CHP'li milletvekili komisyona böyle geldi
Paylaş
CHP'li milletvekili komisyona böyle geldi

CHP'li Aslanoğlu, komisyon toplantısına, ceketinin üzerine iğneyle iliştirilmiş dövizlerle katıldı

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Mesleki Yeterlilik Kurumu, Türkiye Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü Genel Müdürlüğü ile Devlet Personel Başkanlığının 2012 yılı bütçelerinin görüşülmesine başlandı. CHP'li Aslanoğlu, komisyon toplantısına, ceketinin üzerine iğneyle iliştirilmiş dövizlerle katıldı.Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, bütçenin sunumunu yapmaya başladı.

Haberin Devamı

Bu arada CHP İstanbul Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Plan ve Bütçe Komisyonuna, ceketine iğneyle iliştirilmiş ve üzerinde “İntibak yasası istiyorum”, “Gazeteciyim, yıpranma hakkımı istiyorum”, “Yaşa takılanlar ölecek mi?” şeklinde çeşitli talepleri içeren dövizler asarak geldi. CHP İstanbul Milletvekilleri Süleyman Çelebi, Mahmut Tanal ile CHP Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş de birer talebi içeren kağıtları ceketlerine taktı.

Aslanoğlu ve diğer milletvekilleri Bakan Çelik ile bu şekilde tokalaştı. CHP'li Aslanoğlu, bunun bir protesto değil, talepleri ifade etmenin bir çeşidi olduğunu kaydetti.

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam da Bakan Çelik'in komisyona gelişi sırasında üzerinde “Tutuklu sendikacılara özgürlük' yazılı döviz açtı. Çam, dün İzmir'de beş sendika yöneticisinin gözaltına alındığını belirterek, serbest bırakılmalarını istedi.

Haberin Devamı

AA