Siyaset CHP'li Tanrıkulu: MHP ve HDP ile hükümet kurabiliriz
Paylaş
CHP'li Tanrıkulu: MHP ve HDP ile hükümet kurabiliriz

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, AK Parti'nin iktidarda olmadığı bir koalisyon düşündüklerini söyledi. Tanrıkulu, 'MHP ve HDP İle bir hükümet kurabiliriz' dedi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, "Biz önceliğimizin AK Parti’nin iktidarda olmadığı bir seçenek olduğunu düşünüyoruz" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, mevcut siyasi tabloda CHP’nin nasıl bir yol haritası olacağını sorması üzerine Tanrıkulu, "Biraz sonra MYK toplantısında seçim sonuçlarını ayrıntılı değerlendireceğiz. Ancak seçmen bütün siyasi partilere şu mesajı verdi; Adalet ve Kalkınma Partisi’ni seçmen iktidarda görmek istemiyor. Büyük bir çoğunlukla üç siyasi partiye oy verdi. Biz önceliğimizin AK Parti’nin iktidarda olmadığı bir seçenek olduğunu düşünüyoruz. Diğer iki siyasi parti ile çok rahatlıkla restorasyon yaratacak bir hükümet kurabiliriz. Bunlar benim kişisel düşüncelerim" dedi.

Türkiye’nin hükümetsiz kalmayacağını anlatan Tanrıkulu, şöyle konuştu: Türkiye’de hükümet kurulur. Bir uzlaşı mesajı vermiştir seçmenlerimiz bütün partilerle biz bunun gereğini yapacağız. Ayrıca, bu aşamada CHP’nin gücü bir kere daha ortaya çıktı. Her siyasi ile görüşebilecek, ittifak yapabilecek bir yapıda olduğumuzu seçmenler gördü."

"AK PARTİ’NİN İKTİDARDA OLMADIĞI BİR SEÇENEK BİZİM ÖNCELİĞİMİZDİR"

Tanrıkulu, "AK Parti dahil mi? Davutoğlu’na bu görev verildiğinde teamül olarak ilk CHP’nin kapısını çalacak. Bu durumda ne olacak" sorusuna şöyle karşılık verdi:

"Bu seçimin ortaya çıkardığı mesaj şudur; ’13 yıldan sonra yurttaşlarımızın önemli bir çoğunluğu AK Parti’yi iktidarda görmek istemiyoruz.’ Her ne kadar çoğunluğu almış olsalar da AK Parti’nin iktidarda olmadığı bir seçenek bizim önceliğimizdir. Bunun için çalışacağız. Bunun için temasları yürüteceğiz. Bizim önceliğimizdir. Bunun için çalışacağız. Bunun için temaslarımızı yürüteceğiz. Bundan sonrasını da buna göre planlayacağız. Ak Parti’nin liderine Sayın Davutoğlu’na anayasa uyarınca görev verilecek olabilir ama diğer seçenek daha güçlü bir alternatif olarak ortada duruyor."

"SİYASETTE HİÇBİR ZAMAN KAPILAR KAPANMAZ"

Tanrıkulu, "CHP-MHP-HDP koalisyonunun olup olmayacağının" sorulması üzerine şöyle cevap verdi: "Siyasette her şey olur. Hiçbir zaman kapılar kapanmaz. Bizim anlayışımız odur. Biz olmayacaklar üzerinden değil, olabilecekler üzerinden siyaseti önümüze hedef olarak koyduk. Negatif bir tutum içerisinde değiliz. Herkese pozitif yaklaşıyoruz. Dolayısıyla önceliğimiz olmazlar üzerinden değil, olabilecekler üzerinden siyaset yapmak. Türkiye’nin acilen yeni bir demokrasi projesine ve inşasına ihtiyaç vardır. Son iki yılda üç yılda yargı çökmüştür. Cumhurbaşkanı tarafsızlığını yitirmiştir, anayasal sınırlar dışına çıkmıştır. Bütün bunları öncelik alan refahı topluma yayacak bir ortak programla hükümeti kurabiliriz. Olmayacak diye bir şey yok siyasette."

Tanrıkulu, "Bu bağlamda resmi bir görüşme gerçekleşti mi" sorusuna "Bu konularda bilgim yok. Biraz sonra MYK toplanacak hepsini değerlendireceğiz" diye yanıt verdi.

"ERKEN SEÇİMİ BU AŞAMADA KONUŞMAK DOĞRU DEĞİL"

Erken seçim ihtimaliyle ilgili soruya Tanrıkulu, "Erken seçimi bu aşamada konuşmak doğru değil. Yeni seçimden çıktık. Kesin sonuçlar bile henüz açıklanmadı. Milletvekilleri yemin bile etmedi. Birçok seçenek var. O nedenle erken seçim seçeneğini şimdi dillendirmek doğru değil" ifadelerini kullandı.

Meclis başkanlığı için CHP’nin adayıyla ilgili değerlendirmenin olup olmadığı sorusuna ise Tanrıkulu, "MYK toplantımız var. Süreç başlamadı onunla ilgili olarak. 20’sinden sonra başlayacak. Tümünü değerlendireceğiz. Uzlaşmayla mutabakatla sonuç almaya çalışacağız" diye konuştu.

İHA

Haberin Devamı