Siyaset CHP'li vekillere de 3 dönem sınırı geliyor
Paylaş
CHP'li vekillere de 3 dönem sınırı geliyor

Yeni tüzük taslağında özellikle AK Parti'de uygulanan milletvekillerine 3 dönem sınırı getirilmesi ve 'akil adamlar' olarak adlandırılan Onur Kurulu'nun kurulması dikkat çekiyor

CHP'DE, çifte tüzük kurultayları için hazırlıklar devam ederken Genel Merkez ekibi 26 Şubat'ta yapacağı ve gündemini kendisinin belirlediği kurultayda tüzüğü baştan aşağı değiştirecek.

Haberin Devamı

Yeni tüzük taslağında özellikle AKP'de uygulanan milletvekillerine 3 dönem sınırı getirilmesi ve 'akil adamlar' olarak adlandırılan Onur Kurulu'nun kurulması dikkat çekiyor.

AKİL ADAMLAR GELİYOR

Yeni tüzük, partinin eski yönetici ve önemli isimlerini bir platformda buluşturacak olan akil adamlar komisyonunu öngörüyor. Bu komisyonda eski genel başkanlar ile genel sekreterler bir bakıma 'partinin hafızası' olarak görev alacak. Kritik konularda bu kişilere danışılacak. Deniz Baykal, Altan Öymen, Hikmet Çetin, Murat Karayalçın, Önder Sav, Adnan Keskin, Ali Topuz, Turan Karakaş, Seyfi Oktay bu komisyona girebilecek.

VEKİLE, BAŞKANA ÜÇ DÖNEM

Maddeler arasında en önemlilerinden biri de üç dönem şartı olacak. CHP'de milletvekili ya da belediye başkanlığı yapmak üç dönemle sınırlanacak. Hazine yardımının yüzde 40'ının örgütlere aktarılması planlanıyor.

Haberin Devamı

ÖNSEÇİM GELİYOR

Tüzükte, Kılıçdaroğlu'nun defalarca söylediği ve savunduğu çarşaf liste ve önseçim şartları da belirlenecek. Öte yandan PM'nin 80 kişilik üye sayısının yarıya indirilmesi de planlanıyor.

İKİNCİ İLAN VERİLDİ

CHP'de 362 imzalı ve muhaliflerin gündemiyle '17. Olağanüstü Kurultay' ilanı da yayınlandı. Buna göre, kurultay 1 Mart'ta Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda saat 10.00'da yapılacak. Ancak bu kurultayın çoğunluk sağlanamayacağı için yapılamayacağı da iddia ediliyor.

AKŞAM