Gündem CHP'liler Can Dündar ve Erdem Gül'ü ziyaret etti

CHP'liler Can Dündar ve Erdem Gül'ü ziyaret etti

Paylaş
CHP'liler Can Dündar ve Erdem Gül'ü ziyaret etti

CHP Meclis İnsan Hakları Komiyonu üyesi 4 milletvekili, tutuklu gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül'ü Silivri Cezaevi'nde ziyaret etti

CHP’li heyet, ziyaret öncesi Silivri Cezaevi önünde gazetecilere açıklamalarda bulundu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, yaptığı açıklamada, 10 Aralık İnsan Hakları Günü nedeniyle, Silivri’de tutuklu bulunan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, gazetenin Ankara Temsilcisi Erdem Gül ve Nokta Dergisi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Cevheri ile Yazı İşleri Müdürü Murat Çapan’ı ziyaret etmek için geldiklerini söyledi.

"TUTUKLANAN SADECE GAZETECİLER DEĞİL TÜRKİYE’NİN ÖZGÜR GELECEĞİDİR"


Tutuklananın sadece gazeteciler değil, aslında Türkiye’nin özgür geleceği olduğunu ifade eden Ağbaba, Basına karşı yapılan bu uygulamayla birlikte Türkiye artık bütün dünyanın gözünde demokrasiyle yönetilen konumunda değil. O nedenle şu an buradaki cezaevinde bulunan Can Dündar ve Erdem Gül tutuklu değil, tüm Türkiye tutukludur. Türkiye’nin kardeşliğine, barışına inanan herkes tutukludur. Umarım bu ayıptan bir an önce dönülür dedi.

"DEMOKRASİ İSTİYORSANIZ, HAK VE ÖZGÜRLÜKLERİNİZE SAHİP ÇIKIN"


CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar da, Rusya ile yaşanan krizi ve Diyarbakır’daki sokağa çıkma yasaklarını eleştirerek, Türkiye’nin tek adamla ve hamasi nutuklarla yönetildiğini söyledi.

İnsan ve yaşam haklarında ihlaller olduğunun da altını çizen Sağlar, Buraya, tutuklu bulunan gazetecilerle sadece konuşmaya değil, aynı zamanda Türkiye’nin düşünce ve ifade özgürlüğünün tutuklandığının simgesi olarak burada bulunuyoruz. Buradan Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan tüm vatandaşlara diyoruz ki; demokrasi istiyorsanız, hak ve özgürlüklerinize sahip çıkın, tepkilerinizi belirleyin diye konuştu.

"31 GAZETECİ TUTUKLANDI, 190 GAZETECİ YARGILANIYOR"


CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi de, ülkenin her tarafının kan içinde olduğunu ve gasp edilmiş hakların olduğunu belirterek, bu durumdan en önemli payı alanın da basın olduğunu vurguladı. Bugüne kadar 31 gazetecinin tutuklandığını ve 190 gazetecinin de yargılandığını söyleyen İlgezdi, Biliyoruz ki, demokrasinin temel çatısı yasama, yürütme ve yargıdır. Ama bir de onu çeviren basındır aslında. Dolayısıyla, bugün biz bunlardan bahsedemiyoruz. Arkadaşlarımız tecritle ilgili başvuruda bulundular. Aslında ölümü gösterip, sıtmaya razı etmek gibi bir şey bu şeklinde konuştu.

"GAZETECİ ARKADAŞLARIMIZIN DAVALARININ SONUNA KADAR TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"


CHP İzmir Miletvekili Zeynep Altıok da, Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü’nün yaptığı araştırmaya göre, Türkiye’nin basın özgürlüğünde 280 ülke arasında 149’uncu olduğuna dikkat çekerek, bu durumun İnsan Hakları Günü’nde utanç verici olduğunu söyledi. Altıok, Buna son vermek için gerekli adımları atmalıyız. Biz de bunun için buradayız. Gazeteci arkadaşlarımızın davalarının sonuna kadar takipçisi olacağız dedi.
CHP’li milletvekilleri daha sonra tutuklu gazetecilerle görüşmek üzere Silivri Cezaevi’ne girdi.


Ümit TÜRK / İstanbul, (DHA)