Siyaset CHP'nin yeni 'A takımı' belli oldu
Paylaş
CHP'nin yeni 'A takımı' belli oldu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyelerini belirledi. 'İkinci Adam' Adnan Keskin oldu

CHP Basın Birimi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kılıçdaroğlu, partisinin 17-18 Temmuz'da yapılan 34. Olağan Kurultayı'nda seçilen Parti Meclisi (PM) üyeleri arasından MYK üyelerini atadı. Nihad Matkap'ın görev alanında bulunan parti örgütü ve örgüt yönetimleri Adnan Keskin'e verildi.

İKİNCİ ADAM ADNAN KESKİN

Böylece CHP'nin iki numarası yani Örgütten Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin oldu. Listede en dikkat çeken isim olan Keskin daha önce de CHP Genel Sekreterliği ile Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştu.

Önceki MYK'dan 11 isim yerini korurken, Kamu Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı ve Parti Sözcülüğü görevine Haluk Koç getirildi.

Yeni MYK'da Genel Sekreterliğe Bihlun Tamaylıgil, Parti Örgütü ve Örgüt Yönetimlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına Adnan Keskin getirilirken, İletişim, Tanıtım ve Medya ile İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin oldu.

İŞTE YENİ CHP MYK

CHP Basın Birimi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, 17 olan MYK üyeliklerinin sayısı 18'e çıkarıldı. Yeni MYK'da görev alanları ve bu göreve getirilen isimler şöyle:

AR-GE Bilim, Yönetim ve Kültür Platformu – S. Sencer Ayata
Bilgi ve İletişim Teknolojileri - M. Emrehan Halıcı
Dış İlişkiler ve Yurtdışı Örgütlenmeler – O. Faruk Loğoğlu
Doğa Hakları ve Sosyal Politikalar – Şafak Pavey
Ekonomi Politikaları – Faik Öztrak
Halkla İlişkiler – Gülseren Onanç
İdari ve Mali İşler – Umut Oran
İletişim, Tanıtım ve Medya ile İlişkiler – Gürsel Tekin
İnsan Hakları – M. Sezgin Tanrıkulu
İşçi ve Memur Sendikaları, Emekliler ve Emek Büroları – Yakup Akkaya
İşveren Sendikaları ve Meslek Kuruluşları (TİSK, TOBB, TÜSİAD, TESK vb.) – Erdoğan Toprak
Kamu Politikaları ve Parti Sözcüsü – A. Haluk Koç
Parti İçi Eğitim – Perihan Sarı
Parti Örgütü ve Örgüt Yönetimleri – Adnan Keskin
Sivil Toplum Örgütleri ve Diğer Meslek Kuruluşları (TMMOB, TTB, TBB, ÇYDD vb.)- Nihad Matkap
Seçim ve Hukuk İşleri – Bülent Tezcan
Yerel Yönetimler – Gökhan Günaydın
Genel Sekreterlik – Bihlun Tamaylıgil

MYK ÜYELİĞİNE GETİRİLEN YENİ İSİMLER

Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun belirlediği MYK'daki yeni isimler; Şafak Pavey, Gülseren Onanç, Umut Oran, Haluk Koç, Adnan Keskin ve Bülent Tezcan oldu. Önceki MYK'dan istifa ederek ayrılan Gürsel Tekin de İletişim, Tanıtım ve Medya ile İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak yeni MYK'da yer aldı.

Yeni MYK'da Sencer Ayata, Emrehan Halıcı, Faruk Loğoğlu, Faik Öztrak, Sezgin Tanrıkulu, Yakup Akkaya, Perihan Sarı, Gökhan Günaydın ve Bihlun Tamaylıgil'in görev alanlarında değişiklik olmadı.

MYK'da yeni oluşturulan Doğa Hakları ve Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı için Şafak Pavey, Kamu Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı için Haluk Koç, Sivil Toplum Örgütleri ve Diğer Meslek Kuruluşlarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı için ise Nihad Matkap görevlendirildi.

Daha önce Erdoğan Toprak'ın yürüttüğü İdari ve Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına Umut Oran, Ayten Kayalıoğlu'nun yürüttüğü Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına Gülseren Onanç, Atila Emek'in yürüttüğü Seçim ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına ise Bülent Tezcan getirildi.


AA

Haberin Devamı