Alışveriş - Moda Christian Siriano sağlık çalışanları için maske tasarlayacak
Paylaş
Christian Siriano sağlık çalışanları için maske tasarlayacak

Moda tasarımcısı Christian Siriano, New York'taki sağlık çalışanları için maske yapmaya karar verdi. New York valisinin "Maskeye ihtiyacımız var" çağrısına hemen karşılık veren Siriano, evden çalışan dikim elemanlarının olduğunu ve en kısa sürede maskeleri ulaştırmak istediklerini söyledi.

ABD'deki doktorların ve tıbbi personelin kendilerini corona virüse karşı korumak için ihtiyaç duydukları yüz maskeleri tükendikleri bildirildi. Florida'dan bir acil servis doktoru Independent'a yaptığı açıklamada, bazı sağlık çalışanlarının her hasta kullanımından sonra atmaları gereken kağıt maskeleri yıkamak ve yeniden kullanmak için eve götürdüklerini söyledi. 20 Mart Cuma günü, Amerikalı moda tasarımcısı Christian Siriano, daha fazla maskeye ihtiyaç duyduklarını belirten New York valisi Andrew Cuomo'nun tweet'ine cevap verdi. Christian Siriano "Maskeye ihtiyacınız varsa ekibim daha fazlasını yapmak için yardımcı olacak. Hala evden çalışan ve yardımcı olabilecek tam bir dikim ekibim var" dedi. Vali Cuomo, Siriano’nun tweet'ine hemen cevap verdi ve tasarımcıya özel mesaj göndereceğini söyledi.

Haberin Devamı

Siriano sosyal medya paylaşımlarında, “Elimizden geldiğince çok insana yardım etmek için maskelerin birkaç versiyonunu yapacağız. Bunları en kısa zamanda doğru insanlara ulaştırmak için uğraşıyoruz" dedi.