Bilim - Teknoloji Chrome'dan yeni zafer!
Paylaş
Chrome'dan yeni zafer!

Web tarayıcılarının Aralık ayı oranlarında bu iki dev tarayıcı, yer değiştirerek şaşırttı!

Tarayıcıların kullanım oranını kısıtlı sayıda kullanıcının eşsiz ziyaretlerini temel alarak hesaplayan StatCounter'ın son rakamlarında şaşırtıcı bir durum ortaya çıktı. StatCounter'ın istatistiklerinde son zamanlarda Chrome'un önünde yer alan Internet Explorer 10, bu kez Google Chrome'un gerisinde kalmış görünüyor.

Haberin Devamı

Net Applications'ın Aralık 2013 rakamlarında Google'ın web tarayıcısının en son sürümü Chrome 31, dünya çapında yüzde 15.15 pazar payına sahip. IE10 ise yüzde 10.55 ile ikinci sırada yer alıyor. Sadece birkaç ay önce çıkan IE11 ise yüzde 10.01'lik bir pazar payına sahip.

Bu değişikliğin arkasındaki asıl neden ise, Internet Explorer'daki otomatik güncelleme sayesinde birçok kullanıcının IE10'dan IE11'e geçmiş olması. Ancak Chrome 31, şimdiye kadarki tüm Chrome sürümleri arasında en büyük pazar payını yakalamış bulunuyor. Dolayısıyla IE kullanıcılarının geçişler dışında Chrome'un kendisi de oldukça başarılı bir çizgi seyrediyor.

Net Applications'a göre IE8, yüzde 19.6 ile tüm dünyada en çok kullanılan web tarayıcısı olma özelliğini sürdürüyor. Internet Explorer'ın tüm sürümleri ise Aralık ayında yüzde 55.06 kullanım oranıyla rakiplerine fark atıyor. Chrome'un tüm sürümleri yüzde 18.97 ile ikinci sırada, Mozilla Firefox ise yüzde 18.46 ile üçüncü sırada yer alıyor.

Haberin Devamı

Resimlerle: 10 alternatif tarayıcı!

Kaynak: CHIP Online