Châteauroux’da ne yenir?
Centre-Val de Loire bölgesi, çeşitli mutfaklardan zengin bir Fransız gastronomi mekânı. Dut üretiminin yaygın olduğu kent bu meyveyi yemeklerinde de sıkça kullanır. Fıstıktan bal kabağına, patates krepine kadar, mezelerden tatlılara pek çok çeşitli ve karakteristik yemek bulabilirsiniz. Keşfedilmeyi bekleyen lezzetleri arasında şunlar yer alır.
Berrichon
Dışı hamur içi ise baharatlarla lezzetlendirilmiş yumurta, domuz pastırması ve eti içeren lezzetli bir yemek.
Patates Rulo
Patates püresi, un, yumurta ile yapılan kabarık lezzetli bir yemek.
Sütlü Peynirli Çiftli Çikolata Salatası
Hem tatlı hem tuzlu olan bu salata içinde keçi peynirinden, meyvelere, pastırmadan mercimeğe pek çok çeşitli malzeme yer alır.