Dünya CIA: Yüzünden vurmayın

CIA: Yüzünden vurmayın

Paylaş
CIA: Yüzünden vurmayın

Usame bin Ladin'i Pakistan'da öldüren SEAL Timi'nin bir elemanı daha konuştu. Yeni hikayeye göre CIA, "tanınmaz hale gelmesin" diye Ladin'in yüzünden vurulmasını istememiş

Usame bin Ladin'i Pakistan'da öldüren SEAL Timi'nin bir elemanı daha konuştu. Tim elemanı daha önce operasyonu anlatan "tetikçi" takma isimli askerin gerçeği aktarmadığını ileri sürdü. Yeni hikayeye göre CIA, "tanınmaz hale gelmesin" diye Ladin'in yüzünden vurulmasını istememiş. 2011 yılında Pakistan’da El Kaide lideri Usame bin Ladin'e yönelik operasyonu düzenleyen tim üyeleri sırayla konuşmaya başladı.

CNN Muhabiri Peter Bergen, timin konuşmayan üyelerine ulaştı. “Tetikçi” kod adıyla operasyonun bütün detaylarını “anlatan” tim üyesine, diğer üyeler tepkili ve anlattıklarının saçmalık olduğunu söylüyorlar. Geçtiğimiz aylarda Esquire Dergisi’ne konuşan "tetikçi" takma ismi verilen tim üyesi, Ladin’i odasında, bir silaha uzanmak üzereyken öldürdüğünü söylemişti. “Tetikçi”nin anlatımlarına göre, Ladin ile yüz yüze gelmiş ve kafasından vurmuştu.

Haberin Devamı


Operasyonu gerçekleştiren SEAL 6 timinin yeni konuşmaya başlaşan bir üyesi, “tetikçinin” anlattığı hikayeye tepki gösterdi. CNN’e açıklama yapan tim elemanı, Ladin operasyonuna ilişkin anlatılanların gerçeği yansıtmadığını ve yanlış olduğunu söyledi. Tim elemanının anlattığı yeni öyküye göre, timin öncü elemanı, merdivenleri çıkarak Ladin’in odasına yöneldi. Ladin’in odasının kapısını aralayarak kafasını çıkarması üzerine ateş etti. Öncü elemanın atışı sonucu Ladin kafasından vuruldu. Tim elemanı daha sonra odasına girerek, orada bulunan kadınları etkisiz hale getirdi.

SON KEZ GÖĞSÜNE ATEŞ ETTİ

Öncü tim elemanının ardından iki tim elemanı daha Ladin’in odasına girdi ve öldüğü anlaşılan Ladin’in göğsüne sonucu kesinleştirmek için bir el daha ateş etti. Operasyon hakkında ilk açıklamayı yapan “Tetikçi” lakaplı tim üyesi, Ladin’i odasının içinde, silahına uzanmak isterken vurduğunu söylüyordu. Yeni açıklamalarda bulunan tim elemanı “Tetikçi”nin silah görmesinin mümkün olmadığını, çünkü silahların daha sonraki arama sırasında bulunduğunu da söyledi. Tim elemanı, CIA’in kendilerinden Ladin’i zorunlu olmadıkça suratından vurmamalarını istediğini, çünkü tanınmasının zor olacağının düşünüldüğünü de anlattı.

'YÜZÜ TANINMAYACAK HALDEYDİ'

Haberin Devamı

“Tetikçi” Ladin’in yüzünün tanınmayacak halde olduğunu, çünkü iki kez kafasından vurduğunu da söylüyordu. Tim elemanı, “Tetikçi”nin operasyona ilişkin detayları barlarda anlatmaya başlaması üzerine ordudan uzaklaştırıldığını söyledi. "Tetikçi", geçtiğimz ay basına yaptığı açıklamalarda, ordunun kendisine sahip çıkmadığını, yaşadığı gerginlik nedeniyle zor günler geçirdiğini ve erken emekli olması nedeniyle hak kaybına uğradığını ileri sürmüştü.

NTVMSNBC