Magazin 'Ciciş' Esra serbest bırakıldı

'Ciciş' Esra serbest bırakıldı

Paylaş
'Ciciş' Esra serbest bırakıldı

Beşiktaş'ta trafik kontrolü yapan polislerle kavga etmesi sonucu gözaltına alınan kamuoyunda 'Cicişler' olarak bilinen Ceyda Ersoy'un kardeşi Esra Ersoy adli kontrol tedbiri uygulanarak serbest bırakıldı

Ersoy her Pazar karakola gidip imza atacak. İddiaya göre dün akşam saatlerinde Beşiktaş Barbaros Bulvarında otomobiliyle seyir halinde olan Esra Ersoy cep telefonuyla konuştuğu gerekçesiyle trafik polisi tarafından durduruldu. Polis ile Esra Ersoy arasında tartışma çıktı. Tartışma sırasında polisin gömleğini yırtıp, polis telsizine zarar verdiği ileri sürülen Esra Ersoy gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Polisteki işlemlerinin ardından Esra Ersoy öğle saatlerinde polisler tarafından Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na getirildi. Savcı Faruk Kurtoğlu’na ifade veren Ersoy, "sahtecilik ve polise mukavemet" suçlarından adli kontrol tedbiri uygulanması talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

'MAHREM YERLERİM AÇIĞA ÇIKTI'

Nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Mahkemesi’ne çıkarılan Esra Ersoy, suçlamayı reddetti. Ersoy ifadesinde "Olay tarihinde trafikteyken emniyet kemerinden dolayı polis beni durdurdu. Polislere, diğer kişilerin de emniyet kemeri takmadıklarını söyledim. Ceza kesiyordu memur, ben de kendisine ruhsatı verdim. Aracımın rengi konusunda kendisine açıklamada bulundum. Sert bir şekilde ’aracı bağlayın’ dedi. Beni dinlemedi. Beni dinlemesini söyledim. Sonra zorla beni araçtan çıkarmaya çalıştı. Kolunu içeri sokunca bana bir şey yapacağını sandım. Camı kapattım. Ancak beni elledi. Sonra aracın kapısını açıp beni çıkarmaya çalıştılar. Parmağım kırıldı. Sağ bacağımda kas zedelenmesi oldu.

Haberin Devamı

Üzerimdeki kıyafetler parçalandı. Mahrem yerlerim açığa çıktı. Ben herhangi bir şekilde hakaret etmedim, tehditte bulunmadım. Dün ben kötü durumdaydım. Hastaneye gidecektim, taksi bulamayınca bana ait olan ve ehliyetim olmadığı için kardeşimin kullandığı aracı aldım. Ruhsat aracın içindeydi. Ruhsatın içinde de kardeşimin ehliyeti varmış. Polise sadece ruhsatı verdim. Kardeşimin ehliyetini kendi ehliyetim diye göstermedim. Bu nedenle sahtecilik suçlamasını reddediyorum" diye konuştu.

'HER PAZAR KARAKOLA GİDİP İMZA ATACAK'

Hakim, şüphelinin üzerine atılı suçun niteliği, delil durumu gözönüne alınarak adli kontrol altına alınmasına, şüphelinin 2 ay süreyle her hafta olmak üzere pazar günleri, kendisine en yakın karakola sabah 09.00-akşam 17.00 saatleri arasında müracaatının sağlanarak imzasının tespitinin sağlanmasına karar verdi.

'NEZARETHANEDE ÇOK ZOR VAKİT GEÇİRDİM'

Adliye çıkışında basın mensuplarına açıklama yapan Esra Ersoy "Bu durumdan çok muzdaripim. Kardeşim de çok rahatsız. Bu gibi şeylerle beni gündeme getirmeye çalışıyorlar. Ben mutlu bir insanım. Kimseyle sorunum yok, ayrıca polisleri de seviyorum. Onlar bizi koruyorlar ama arada bu tarz polisler de çıkabiliyor. Twitter’da paylaştığım fotoğraftan da çok rahatsızım şu anda keşke yapmasaydım. Nezarethanede çok zor vakit geçirdim çok kötüydü. Hayatımda böyle şeylere alışık bir insan değilim. El bebek gül bebek yetiştirildim. Bu camiada bulunan çoğu insandan daha iyi koşullarda yetiştim. Bu yüzden aşırı tepkiler verebiliyorum. Çok rahatsız oluyorum rahatsızlığa gelemiyorum." diye konuştu.

Haberin Devamı

Cem TURSUN / İSTANBUL, (DHA)