Yaşam Çiftçiden ilginç yöntem!

Çiftçiden ilginç yöntem!

Paylaş
Çiftçiden ilginç yöntem!

Tokat'ta meyve ağaçlarının dallarına içi su dolu pet şişeleri iple bağlayarak asan çiftçi kendi geliştirdiği yöntem ile daha fazla meyve almayı planlıyor

Tokat’ta kiraz ağaçlarının dallarına bir kiloluk ile 5 kiloluk içi su dolu pet şişeleri asılı olarak görenler şaşkınlığını gizleyemiyor.

Haberin Devamı

52 yaşındaki çiftçi Ahmet Coşar, Amasya’daki bahçesi ve Tokat’ta yetiştirdiği meyve ağaçlarında uygulamaya koyduğu ilginç buluşu ile göğe doğru yükselen ağaçların dallarını aşağı doğru eğerek büyümesini sağlamayı hedefliyor.

'GEÇEN YIL ÇOK FAYDASINI GÖRDÜM'

Kiraz ağacının yukarı doğru dallanmasını önlemek ve ana gövdesinden meyve alabilmek için böyle bir yönteme başvurduğunu ifade eden Coşar, "Kiraz ağaçlarının dallarını yatırarak içi su dolu pet şişeleri iple bağlıyorum. Böylece ağacın gövdesi daha fazla güneş alırken, dalların yukarı doğru gitmesini önlüyorum. Esas artısı ise ağacın gövdesindeki meyve gözleri hava ve güneşi tam aldığı için daha pişkin oluyor, soğuğa daha dayanıklı oluyor. Geçen yıl çok faydasını gördüm" dedi.

Haberin Devamı

Daha önceden iple ağaçların dallarını bağlatarak yere doğru eğdiğini ifade eden Çolak, ipin yağmur ve güneşte çürümesi nedeni ile kendince böyle bir yöntem geliştirdiğini belirterek, "9. aya kadar bu şekilde duracak. Ağaca hiçbir zararı yok, artısı var. Görenler şaşırıyor. Bu şekilde Allah nasip ederse verimi artıracağım. Mart ayında bu yöntemle ayrıca ağacımın daha güvenli olduğunu hissediyorum. Geçen yıl faydasını gördüm. Güneşi görmeyen yerdeki meyvenin özü ile gören yerdeki meyvenin özüne göre daha sakattır" diye konuştu.

İHA