Korkuteli Çiftçilere sertifikalı tohum uyarısı

Çiftçilere sertifikalı tohum uyarısı

Paylaş
Çiftçilere sertifikalı tohum uyarısı

Çiftçilere sertifikalı tohum uyarısı

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)- KORKUTELİ Ziraat Odası Başkanı Musa Fikri Büyükçetin, çiftçileri yeni ekim döneminde sertifikalı tohum kullanmaları konusunda uyarıda bulundu.

Korkuteli Ziraat Odası sertifikalı tohum satışlarına başladı. Ziraat Odası Başkanı Musa Fikri Büyükçetin, çiftçilerin yeni ekim hazırlıklarına başladıklarını belirterek, çiftçileri yeni ekim döneminde sertifikalı tohum kullanmaları konusunda uyarıda bulundu. Büyükçetin, "Çiftçilerimizin birçoğu yıllardır aynı tohum üzerinden ekim yapıyor. Bu da yüksek verimi ve kaliteyi düşürüyor. Bu açıdan sertifikalı tohum ekmeleri halinde daha kaliteli ve yüksek verim elde edebilirler. Bir dekar araziye çiftçi kendi tohumundan 26- 27 kiloya kadar ekim yapılırken, sertifikalı hububat tohumluktan 20- 22 kilo ekilmektedir" dedi.

Çiftçinin yeni ekime başlamadan önce mutlaka Ziraat Odası mühendisleriyle fikir alışverişinde bulunması gerektiğini vurgulayan Büyükçetin, "Çiftçimiz ekim yapmadan önce mutlaka odamıza uğrayarak ziraat mühendislerimizden ekim hakkında gerekli bilgiyi alabilir. Çiftçilerimizin hangi tarlaya hangi tohumu, dekar başına kaç kilo tohum atılması gerektiğini ve hangi derinlikte ekilmesi gerektiği konularında bilgi alabilir" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı