Ekonomi Çiftçilerin borçlarına doğal afet ertelemesi

Çiftçilerin borçlarına doğal afet ertelemesi

Paylaş
Çiftçilerin borçlarına doğal afet ertelemesi

Dolu, sel ve aşırı yağışa maruz kalan 42 ilde zarar gören çiftçilerin Ziraat Bankası ve tarım kredi kooperatiflerine olan kredi borçları bir yıl ertelenecek

42 ilde gerçekleşmişti

Haberin Devamı

Bu yılın mayıs ve temmuz aylarında dolu, sel ve aşırı yağışa maruz kalan 42 ilde zarar gören çiftçilerin Ziraat Bankası ve tarım kredi kooperatiflerine (TTK) olan kredi borçları bir yıl ertelenecek.

Bakanlar Kurulu’nun kararına göre, uygulamadan dolu, sel ve aşırı yağışa maruz kalan illerde bulunan ve afet nedeniyle ürünü, hayvan varlığı veya seraları en az yüzde 30 zarar gören ve çiftçi kayıt sistemine kayıtlı olan çiftçiler yararlanacak.

Hasar tespiti şartı var

Durumları il veya ilçe hasar tespit komisyonlarınca belirlenen çiftçilerin kullandığı krediler, ödemenin başlayacağı tarihten itibaren bir yıl ertelenecek. Ertelenen bu kredilere yüzde 7 faiz uygulanacak.

Banka ve TKK’nın tasfiye olunacak alacaklar hesaplarında kayıtlı tarımsal kredi borçları ise bu kararın yayımı tarihini takip eden ayın birinci iş günü itibarıyla faiz tahakkuk ettirilmeksizin bir yıl süreyle ertelenecek.

Haberin Devamı

Afetten zarar gören iller

Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Ardahan, Artvin, Aydın, Bingöl, Bitlis, Burdur, Bursa, Çankırı, Çorum, Denizli, Eskişehir, Giresun, Hatay, Iğdır, Isparta, İstanbul, Karaman, Kahramanmaraş, Kars, Kırşehir, Kilis, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa, Muğla, Muş, Nevşehir, Niğde, Rize, Sakarya, Samsun, Sivas, Tokat, Uşak ve Yozgat.