Gündem 'Çiftlik Bank'ın neyine güvendiniz?' sorusuna ilginç yanıt

'Çiftlik Bank'ın neyine güvendiniz?' sorusuna ilginç yanıt

Paylaş
'Çiftlik Bank'ın neyine güvendiniz?' sorusuna ilginç yanıt

Bursalı 27 yaşındaki Mehmet Aydın, 2016 sonunda “Bilgisayar yazılımcısıyım” diyerek ortaya çıktı ve “200 bin lira yatırana aylık 50 bin lira kazanç” vaadiyle ‘Çiftlik Bank’ı kurdu. Binlerce insanı dolandırarak mağdur eden Çiftlik Bank skandalının etkileri sürerken ortaya yeni görüntüler çıkmaya devam ediyor...

Üye sayısı 500 bine çıkan şirket vergi vermemek için merkezini KKTC’de kurdu. Toplanan paralar da Kıbrıs’a aktarıldı. Para yatıran üyelerine güven vermek için çeşitli illerde göstermelik tesisler kuruldu.

Uzmanlar 8 aydır “Bu geçmişte de benzerlerini gördüğümüz ve ‘saadet zinciri’ diye bilinen dolandırıcılık modelidir. Binlerce kişi mağdur olacak. Tedbir alınmalı” diyordu.

ORTAYA ÇIKAN GÖRÜNTÜLER ŞAŞIRTICI


Binlerce insanı dolandırarak mağdur eden Çiflik Bank skandalının etkileri sürerken, ortaya yeni görüntüler çıkmaya devam ediyor.

Çiftlik Bank’ın tesislerinin ilk açıldığı zaman, parasını yatıran vatandaşlarla Çiftlik Bank adına röportaj yapan muhabirin mikrofon uzattığı bir kadın, “Çiftlik Bank'ın neyine güvendiniz” sorusuna çok maniar bir yanıt veriyor.



Bu soruya, dolandırıldığının farkında olmayan kadın, “Üye sayısına baktım. Tatmin edici miktardaydı. Bu kadar insanın aptal olamayacağını düşündüm” diye yanıt veriyor.