Gündem Çiftlik Bank sahibi Mehmet Aydın arabesk rapçiymiş! Kimdir? Çiftlik Bank nedir?

Çiftlik Bank sahibi Mehmet Aydın arabesk rapçiymiş! Kimdir? Çiftlik Bank nedir?

Paylaş
Çiftlik Bank sahibi Mehmet Aydın arabesk rapçiymiş! Kimdir? Çiftlik Bank nedir?

Türkiye son yıllarda böyle dolandırıcılık hikayesi görmedi. Çiflik Bank'ı kurup on binlerce kişiyi dolandıran Mehmet Aydın, yurt dışına kaçarken Aydın hakkında her gün yeni bilgiler ortaya çıkıyor. Son bilgi ise Mehmet Aydın'ın eskiden arabesk bir rapçi olduğu...

Çiftlik Bank son günlerin en önemli konusu haline geldi. Türkiye son yıllarda ise böyle dolandırıcılık hikayesi görmedi. Milyon dolarlık tesis kurup on binlerce üye sağlayan Mehmet Aydın bu sayede milyonlarca lira toplayıp bir kısmına dağıttıktan sonra 125 milyon TL'yi de alıp yurt dışına kaçtı. Mehmet Aydın'ın Uruguay'da olduğu ve burada inşaat işi yaptığı iddialar arasında... Dün eşi Sıla Aydın da cumhuriyet savcılığına teslim olmuştu.



Çiftlik Bank'ın 2016-2017 arasında 77 bin 843 kişiden toplam 511.7 milyon TL topladığı, 62 bin 877 kişiye 398.3 milyon TL ödeme yaptığı öne sürülüyor. 113.4 milyon liranın Kıbrıs'a aktarıldığı belirtilirken, farklı ödeme sistemlerinden yaklaşık 120 milyon liranın daha adaya gönderildiği ifade edildi.

Günlerdir ülke gündemini meşgul eden Çiftlik Bank olayında her gün yeni gelişmeler ve bilgiler kamuoyuyla paylaşılıyor. Son gelen bilgi ise Mehmet Aydın'ın gençlik yıllarında arabesk rapçi olduğu...



Twitter'daki Bülend Ecevit isimli kullanıcı paylaşımlarıyla yüksek getiri vaadiyle binlerce vatandaştan 511 milyon lira para toplayıp kayıplara karışan Aydın'ın aslında kim olduğuyla ilgili tüm detayları paylaştı. İşte Çiftlikbank CEO'su hakkında bilinmeyen detaylar...Mehmet Aydın sosyal medyada Eren Çakar ismini kullanıyordu. Egoman ismiyle arabesk rap klipleri çekiyordu. Çıplak gösteren gözlük satışı yapıyordu. Oyun forumlarında son zamanlara kadar aktif olarak oyun oynuyordu.



MEHMET AYDIN KİMDİR?

27 yaşındaki yazılımcı Mehmet Aydın tarafından 2016 yılında kurulan Çiftlik Bank, “200.000 lira yatırana aylık 50.000 lira kazanç” vaat etti. Aydın’ın Çiftlik Bank’ı bir süre sonra 500 bin üyeye ulaştı. Yatırdıkları paralarla sanal tavuk, inek veya keçi sahibi olan üyeler, buradan kâr sağlıyordu.

Üyelerinden topladığı paralarla Bursa'da 250 büyükbaş hayvan kapasiteli tesis açan Çiftlik Bank, kısa bir süre sonra Manisa'da da aylık 1.5 milyon yumurta üretim kapasitesi olan bir tavuk çiftliği kurdu.

DÜNYANIN ÖBÜR UCUNDA ORTAYA ÇIKTI

İddiaların odağında yer alan isim olan Çiftlik Bank CEO’su Mehmet Aydın’dan şubat ayından beri haber alınamıyor.

Yurtdışına milyonlarca lira aktardığı öne sürülen Aydın’ın Latin Amerika ülkesi Uruguay’a yerleştiği öne sürüldü.

Arjantin ve Uruguay’da inşaat işleri yaptığı bildirilen Aydın’ın Uruguay vatandaşlığı elde ettiği de öğrenildi.


RAPÇİ OLMAK İSTEDİ, ÇIPLAK GÖSTEREN GÖZLÜK SATTI

Çiftlik Bank şirketini kurmadan önce rapçi olmak isteyen Mehmet Aydın’ın, bu amaçla klipler çektiği de görüldü. Eren Çakar ismini kullanan Mehmet Aydın, Egoman ismiyle rap klipleri çekti. Mehmet Aydın’ın bir dönem çıplak gösteren gözlük satışı yaptığı da öğrenildi.


“BİTCOİN BATSA BİLE BİZ BATMAYIZ”

Kripto para üretim çiftliği de kuran Mehmet Aydın, yaptığı bir konuşmada “Bitcoin batsa bile Çiftlik Bank yine hayatına devam eder. Çünkü yapmış olduğumuz ciddi yatırımlar var. Ancak bunlar bizi batıracak seviyede değil" ifadelerini kullanıyor.


NEDEN ÜYE OLDUĞUNU BÖYLE ANLATTI: BU KADAR İNSAN APTAL OLAMAZ

Öte yandan, internette yer alan bir videoda, bir Çiftlik Bank üyesi, sözkonusu şirkete neden güvendiğini "Üye sayısına baktım. Tatmin edici miktardaydı. Bu kadar insanın aptal olamayacağını düşündüm” sözleriyle açıklaması dikkat çekti.


ÜYELERE MESAJ: HAYALLERİNİZDEN VAZGEÇMEYİN!

Binlerce kişiyi dolandıran Mehmet Aydın, internette yer alan başka bir videoda şu tavsiyede bulunuyor: “Hiçbir zaman hayallerinizden vazgeçmeyin.”