Gündem Çiftlik Bank sahibi Mehmet Aydın Kimdir? Çiftlik Bank Nedir? Mehmet Aydın Nereye Kaçtı?

Çiftlik Bank sahibi Mehmet Aydın Kimdir? Çiftlik Bank Nedir? Mehmet Aydın Nereye Kaçtı?

Paylaş
Çiftlik Bank sahibi Mehmet Aydın Kimdir? Çiftlik Bank Nedir? Mehmet Aydın Nereye Kaçtı?

Binlerce kişiyi dolandıran Çiftlik Bank, yönetim kurulunun aldığı kararla üye alımını durdurdu. Şirket hakkında nitelikli dolandırıcılık suçlamaları yer alıyor. Bu genç yaşında kendine büyük çaplı kitle edinen Mehmet Aydın kimdir? Mehmet Aydın böyle büyük bir servete nasıl sahip oldu?  Gerçek ismi Mehmet Aydın mı?

‘Türkiye’nin girişimci genç beyni’ diye pazarlanan bilgisayar yazılımcısı Mehmet Aydın internet üzerinden yüksek kar vaadiyle sanal hayvan satan ‘Çiftlik Bank’ı kurmuştu. ‘Genç beyin’ 2 yılda topladığı paralarla kayboldu.’Genç beyin’, 80 bin kişiden topladığı 511 milyon TL ile sırra kadem bastı.

GERÇEK İSMİ BAŞKA ÇIKTI

Tüm Dünya'nın kendisine karşı çıktığını söyleyen Mehmet Aydın'ın gerçek ismi Eren Çakar olduğu ortaya çıktı. Bir zamanlar ise Egoman lakabı ile arabesk rap yapmış.


Mehmet Aydın'ın Twitter'da açmış olduğu hesap adı Eren Çakar olarak karşımıza çıkıyor.

ARABESK RAP MÜZİĞİYLE İLGİLENMİŞ

Egoman ismiyle 4-5 yıl öncesine kadar Rap müzik yapan Eren Çakar ile Çiftlik Bank Ceo'su Mehmet Aydın aynı kişi.


Rap yaptığı dönemden kalan bir fotoğrafı




Aydın, Youtube üzerinden söylediği rap şarkıları yayınlamış.




BU ONUN İLK VURGUNU DEĞİL

Mehmet Aydın, 'en2qma' takma adıyla bir internet sitesi üzerinden kullanıcıları, çıplak gösteren gözlük satarak kandırmaya çalışmış.



URUGUAY PASAPORTU ALDI


Çiftlik Bank oyunu tutunca Mehmet Aydın Uruguay pasaportu aldı. İddialara göre Montevideo'ya kaçtığı söyleniyor. Uruguay'ı seçmesini gösteren sebepler ise ülkemiz ile diplomatik ilişkilerinin olmaması, suçlu iade anlaşmasının olmaması olarak gösteriliyor.



KAÇMADAN ÖNCE EŞİYLE DE BOŞANDI

Mehmet Aydın'ın 20 yaşındaki eşi olan Sıla Soysal, yaptığı açıklamaya göre Ocak 2018'de Mehmet Aydın'la boşandığı ortaya çıktı. Soysal şunları da söyledi;
"Mehmet bana hep iyi tarafını gösterdi. Benim fikrime göre bu planlanmış bir şeydi. Bu kadar para toplantıktan sonra insan bu kadar kolay kaçamaz. Ben Mehmet Aydın'ı dolandırmış olsaydım servetime servet katmış olmalıydım. Ben Çiftlik Bank ile aklımdaki soru işaretleri dolayısıyla boşandım. O paralar ona helal olmayacak. İnsanları kandırdı. Çiftlik Bank açılışlarına koşarken bir açıklama yapabilirdi. 3 aydır ortada yok. Herkes beni arıyor. Ben 20 yaşındayım hakaretlere uğruyorum."

Mehmet Aydın'ın boşandığı eşi Sıla Soysal

ÇİFTLİK BANK NEDİR?


'’Çiftlik Bank kendini ne kadar bir oyun olarak tanımlasa da aslında büyük karlar elde edebileceğiniz bir yatırım aracıdır. Yaptığınız gerçek yatırımlar ile çeşitli hayvanlar satın alabiliyorsunuz ve Çiftlik Bank sitesine yapacağınız düzenli ziyaretler ile gerçek para kazanıyorsunuz. Çiftlik Bank ise sizin yaptığınız yatırımları gerçek anlamda hayvan ve arazi satın alımları ile değerlendiriyor. Sistemde hayvanların ömrü genel olarak 365 gündür. Saanen keçisi bu konuda istisnadır ve ömrü 700 gündür. Yatırdığınız tutarı 4-6 ay arasında geri almış oluyorsunuz ve bundan sonraki aylar kazandığınız her kuruş sizin kar hanenize yazılıyor. Hayvanın sanal ömrü sona erdiğinde o hayvandan daha fazla gelir elde edemiyorsunuz ve yeni yatırımlar yapmanız gerekiyor. Düzenli ve mantıklı bir şekilde Çiftlik Bank'ta vakit geçirdiğiniz de yaptığınız 1000 TL'lik bir yatırım 1 sene sonra size en az 2200,00 TL olarak geri dönüyor. Maksimum seviye de faydalanmanız durumunda ise 1000 TL başına 2800 TL'ye kadar kazanabilirsiniz.’’