Gündem Çiftlik Bank soruşturmasında bir kişi daha tutuklandı

Çiftlik Bank soruşturmasında bir kişi daha tutuklandı

Paylaş
Çiftlik Bank soruşturmasında bir kişi daha tutuklandı

Sakarya'da, Çiftlik Bank soruşturması kapsamında gözaltına alınan bir kişi daha tutuklandı. Dün soruşturma kapsamında Yönetim Kurulu Üyesi Cafer Çolak ve Mehmet Aydın'ın eşi Sıla Aydın tutuklanmıştı

Geyve Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, H.T. Sakarya’nın Geyve ilçesinde gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlı tutuklandı.


SORUŞTURMA BAŞLATILMIŞTI


Sakarya’nın Taraklı ilçesinde Çiftlik Bank Mavi Yumurta Damızlık Tesisiyle ilgili Kaymakamlığın, 'usulsüz faaliyet yürütüldüğü' yönündeki şikayeti üzerine Geyve Cumhuriyet Başsavcılığı’nca soruşturma başlatılmıştı.


EŞİ TUTUKLANMIŞTI


Soruşturma kapsamında, gözaltına alınan Çiftlik Bank Yönetim Kurulu Üyesi Cafer Çolak (35) ve savcılığa teslim olan şirketin sahibinin eşi Sıla Aydın tutuklanmıştı.


Binlerce kişiyi Çiftlik Bank oyunuyla dolandıran Mehmet Aydın ve teslim olan 20 yaşındaki eşi Sıla Aydın.

MEHMET AYDIN KİMDİR?


27 yaşındaki yazılımcı Mehmet Aydın tarafından 2016 yılında kurulan Çiftlik Bank, “200.000 lira yatırana aylık 50.000 lira kazanç” vaat etti. Aydın’ın Çiftlik Bank’ı bir süre sonra 500 bin üyeye ulaştı. Yatırdıkları paralarla sanal tavuk, inek veya keçi sahibi olan üyeler, buradan kâr sağlıyordu.

Üyelerinden topladığı paralarla Bursa'da 250 büyükbaş hayvan kapasiteli tesis açan Çiftlik Bank, kısa bir süre sonra Manisa'da da aylık 1.5 milyon yumurta üretim kapasitesi olan bir tavuk çiftliği kurdu.


DÜNYANIN ÖBÜR UCUNDA ORTAYA ÇIKTI


İddiaların odağında yer alan isim olan Çiftlik Bank CEO’su Mehmet Aydın’dan şubat ayından beri haber alınamıyor. Yurtdışına milyonlarca lira aktardığı öne sürülen Aydın’ın Latin Amerika ülkesi Uruguay’a yerleştiği öne sürüldü. Arjantin ve Uruguay’da inşaat işleri yaptığı bildirilen Aydın’ın Uruguay vatandaşlığı elde ettiği de öğrenildi.

RAPÇİ OLMAK İSTEDİ, ÇIPLAK GÖSTEREN GÖZLÜK SATTI


Çiftlik Bank şirketini kurmadan önce rapçi olmak isteyen Mehmet Aydın’ın, bu amaçla klipler çektiği de görüldü. Eren Çakar ismini kullanan Mehmet Aydın, Egoman ismiyle rap klipleri çekti. Mehmet Aydın’ın bir dönem çıplak gösteren gözlük satışı yaptığı da öğrenildi.


Çiftlik Bank’ın kurucusu Mehmet Aydın Bursa’da bulaşıkçılık yapmış


Çiftlik Bank Mehmet Aydın'ın eşi Sıla Soysal Aydın kimdir?


Çiftlik Bank Belediye Başkanı'nı da mağdur etti: Tosuncuk bizi de kandırdı


Çiftlik Bank firarisi Mehmet Aydın eski Egoman çıktı


AA