Türkiye (Son Dakika) Çiftlik Bank'ın Tosuncuk'unun kripto paradan aylık kazancı ortaya çıktı

Çiftlik Bank'ın Tosuncuk'unun kripto paradan aylık kazancı ortaya çıktı

Paylaş
Çiftlik Bank'ın Tosuncuk'unun kripto paradan aylık kazancı ortaya çıktı

132 bin kişiden topladığı 1 milyar liranın üzerindeki paranın 500 milyon lirasıyla ortadan kaybolan Çiftlik Bank'ın firari kurucusu Mehmet Aydın'ın Brezilya'da olduğu kesinleşti. Paraları kripto paralar üzerinden yurt dışına çıkardığı bilinen Tosuncuk'un hesabına yatan nakit miktarı da belli oldu.

2016 yılında 10 bin TL sermaye ile kurduğu Çiftlik Bank sistemiyle yaklaşık 500 milyon TL'lik vurgun yapan 'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın, operasyonun başladığı 16 Mart 2018'den bu yana firarda. Paraları yurt dışına kripto paralar üzerinden çıkardığı belirtilen Tosuncuk'un 4-5 farklı kripto para hesabından aylık olarak düzenli şekilde 150 bin doların üzerinde (yaklaşık 1 milyon TL) gelir elde ettiği tespit edildi.

Haberin Devamı

Yaklaşık iki yıldır aranan Aydın'ın, vurgunun ardından ilk olarak Uruguay’a kaçtığı, ancak burada görüntüleri ortaya çıkınca olası bir operasyonda rahat kaçmak için yatta yaşamaya başladığı öne sürülmüştü.

Dubai'de eğlence, Kıbrıs'ta kumar

Interpol'ün en çok arananlar listesi olan ‘Most Wanted’a dahil olduktan sonra uzun süre izini kaybettiren Aydın'ın 2018 Eylül ayında Kıbrıs ve Dubai'de ne zaman çekildiği belli olmayan görüntüleri ortaya çıkmıştı. Dubai'deki görüntülerde gittiği bir eğlence mekanında 90 bin TL hesap ödeyen Mehmet Aydın, Kıbrıs'ta ise bir kumar masasında oyun oynarken görüldü.

İntihar yalanı

Binlerce vatandaştan topladığı paraları kaçtığı ülkelerde harcayan Aydın, 14 aylık sessizliğin ardından geçtiğimiz yıl kasım ayında bu sefer de Ukrayna'da ortaya çıktı. Başkent Kiev’de görüldüğü ve yakalanmak üzere olduğunun basına yansımasının ardından Aydın’ın kaldığı otelin 27'nci katından atlayarak intihar ettiği iddia edildi.

Haberin Devamı

Sahte afiş

Öte yandan Aydın’ın arandığına ilişkin ülkede belli yerlere asılan ve yerini bildirene para ödülü verileceğinin yazıldığı afişlerdeki numaraların da kullanım dışı olduğu ortaya çıktı. Güvenlik uzmanları sahte afişlerin de Mehmet Aydın tarafından hazırlatılmış olabileceğine işaret etti.

Dedektifler peşinde

Aydın'ın kaçış hattında yer alan dört ülkedeki maceraları bu şekilde... Çiftlik Bank mağdurlarının avukatlarından ise geçtiğimiz aylarda sürpriz bir hamle geldi.

Özel bir dedektiflik bürosuyla yapılan anlaşma sonrası Interpol ve güvenlik birimlerinin yanı sıra dışarıdan da özel bir ekip Aydın'ı bulmak için çalışmaya başladı. Kısa sürede elde ettikleri tüm bilgileri başta Interpol olmak üzere yerel güvenlik güçleri ve mağdur avukatlarıyla paylaşan dedektifler, Çiftlik Bank firarisi Aydın'ın kaçış rotasını ve ilişkilerini de kıskaca almaya başladı.

Yeni Şafak