Siyaset "Ciğerine soracaksın 'Suçun ne?' diye"
Paylaş
"Ciğerine soracaksın 'Suçun ne?' diye"

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, gözaltına alınan ve tutuklanan gazetecilerle ilgili olarak bu yorumu yaptı

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, gözaltına alınan ve tutuklanan gazetecilerle ilgili "Hakim-savcıları eleştirelim ama kendi meslektaşlarımıza da bakalım. Hırsız ciğerini söküp çalmaya geldiyse, ciğerine soracaksın 'suçun ne' diye" açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu tarafından düzenlenen bowling turnuva finallerine ve TBMM Bowling Kupası müsabakaları ödül törenine katılacak olan Şahin, törenin girişinde gündemle ilgili açıklamalarda bulundu.

"BİRAZ SABREDELİM"

Ergenekon soruşturmasının henüz bir iddianame olduğunu belirten Şahin, şunları söyledi:

"Bu iddianame bir davaya dönüşüp dava açıldığında, mahkeme davayı kabul ettikten sonra ancak gizlilik kalkar ve o zaman neyle suçlandıklarını öğrenebiliriz. Hakkında kesinleşmiş mahkeme kararı olana kadar herkes suçsuzdur, ben bu arkadaşlara suçlu diyemem. Mevcut hallerini değerlendirerek yorumlar yapıyoruz. İddianame hazırlanana kadar biraz sabredelim.

"Dışarıya yansıyan görüntülerden ben de rahatsızım. Cumhurbaşkanımız da bu sebeple bu sözleri sarf etmiştir. Yasalar gereği olması gerekenler oluyor. İnşallah Türkiye bunları atlatır. Cezaevlerinin boş olduğu, kimsenin suçsuz yere suçlanmadığı bir Türkiye'ye kavuşuruz."

Haberin Devamı

"CHP'NİN KARARINA KARIŞAMAYIZ"

Gazetecilerin, Tuncay Özkan'ın CHP'den aday olacağı iddialarıyla ilgili ne düşündüğünü sorması üzerine ise, Şahin şu yanıtı verdi: "Aday olmasında yasal olarak engel yoktur. Yetkili organların sorumluluğudur, biz CHP'nin kararına karışamayız."