Gündem Ciğerlerimiz yanıyor!

Ciğerlerimiz yanıyor!

Paylaş
Ciğerlerimiz yanıyor!

Türkiye'nin birçok yerinden yangın haberleri gelmeye devam ediyor. Bodrum, Gelibolu Yarımadası'nda ve Adana'da ormanlık alanda yangın çıktı.

Muğla’nın Bodrum ilçesi Fesleğen Yaylası yakınlarındaki ormanlık alanda yangın çıktı. 6 ayrı noktada çıkan yangına havadan ve karadan müdahale edilirken, şiddetli rüzgarın bölgede etkili olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer10506","10506","201307","10506-1.jpg");

Birbirine yakın altı ayrı noktada başladığı öğrenilen yangına ilk olarak havadan helikopter ve uçakla müdahale edilmeye başlandı. Şiddetli rüzgarın etkili olduğu bölgede yangının hızla ilerlediği öğrenildi. Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı çok sayıda arazöz de yangının çıktığı bölgeye sevk edildi.

GELİBOLU YARIMADASI’NDA KORKUTAN YANGIN

Çanakkale’nin Gelibolu ilçesine 20 kilometre uzaklıktaki Ilgar Deresi yakınlarında bulunan ormanlık alanda yangın başladı. Şiddetli rüzgar nedeniyle yayılan alevlerin oluşturduğu duman kent merkezine kadar ulaştı.

Gelibolu İlçesi Ilgar Deresi yakınlarındaki ormanlık alanda bugün saat 12.00 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın başladı. Şiddetli rüzgarın da etkili olduğu bölgede yangın hızla yayıldı.

Haberin Devamı

Yangında oluşan yoğun duman, rüzgar nedeniyle kent merkezine kadar ulaştı.

100 HEKTARA ÇIKTI

Çanakkale’nin Gelibolu İlçesi’ne 20 kilometre uzaklıktaki Ilgar Deresi yakınlarında bulunan ormanlık alanda bilinmeyen bir nedenle başlayan yangında ilk belirlemelere göre 100 hektarlık alandaki çam ağaçlarının zarar gördüğü belirtildi.

YANGIN KONTROL ALTINDA

Çanakkale’nin Gelibolu İlçesi’ne 20 kilometre uzaklıktaki Ilgar Deresi yakınlarında bulunan ormanlık alanda bilinmeyen bir nedenle başlayan yangın kontrol altına alındı. Bölgede ekiplerin soğutma çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

KARAİSALI’DA 20 HEKTARLIK ORMAN YANDI

Adana’nın Karaisalı ilçesinde Hasan Dağı eteklerinde çıkan yangında 20 hektarlık alan zarar gördü. Kızılçam ve makilik alan ile Bal Ormanı Projesi kapsamında dikilen akasya, keçi boynuzu, defne, yabani elma fidanları da kül oldu.

Karaisalı’nın kuzeyinde Nergizlik Barajı ile Hasan Dağı arasındaki bölgede dün öğle saatlerinde alevler yükseldi. Şiddetli rüzgarda yüksek gerilim elektrik tellerinin birbirine çarpması sonucu çıktığı sanılan yangın, kısa sürede büyüdü. Hasan Dağı’nın eteğindeki Saydere Köyü’nü de tehdit eden orman yangınına havadan 2 helikopter, karadan 7 dozer ve çok sayıda arazözle müdahale edildi. Yaklaşık 150 yangın söndürme işçisi, alevleri söndürmek için uğraş verdi. Gülüşlü Köyü yakınlarındaki mezarlığına kadar ulaşan yangın, Kaksan Kireç Fabrikası civarında kontrol altına alındı.

Haberin Devamı

Yangında kızılçam ve makilik alan ile 5 yıl önce oluşturulan Bal Ormanı’ndaki akasya, keçi boynuzu, defne, yabani elma fidanları zarar gördü.
7 saatlik çalışmayla kontrol altına alınan yangın bölgesinde soğutma çalışmaları gün boyu sürdü.

DHA