Gündem Cihangir İslam hakkında soruşturma!

Cihangir İslam hakkında soruşturma!

Paylaş
Cihangir İslam hakkında soruşturma!

27. Dönem Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Nazır Cihangir İslam hakkında @cihangirislam isimli Twitter hesabından yaptığı paylaşımlar nedeniyle “Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni, devletin kurum ve organlarını aşağılama, suçu ve suçluyu övme” suçlarından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca re’sen soruşturma başlatıldı

Saadet Partili İslam hakkında "Türkiye Cumhuriyeti Devleti, kurum ve organlarını aşağılama", "suçu ve suçluyu övme" suçlarından soruşturma başlatıldı.

Haberin Devamı

Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Cihangir İslam'ın Mecliste şehit ve gazilere hakaret etmesinin ardından 15 Temmuz Derneği harekete geçti.

Dernek açıklamasında "Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Cihangir İslam, 01 Kasım 2018 günü Mecliste yapmış olduğu konuşmasında 15 Temmuz darbe girişimini, canıyla kanıyla engelleyen şehit ve gazilerimize hakaret eden son derece vahim, ahlaktan yoksun ve vicdansız bir konuşma yapmıştır.

15 Temmuz Derneği olarak, bu konuşmayı protesto etmek için bugün saat 14:30'da Saadet Partisi İstanbul İl Binası önünde şehit aileleri ve gazilerimizle birlikte basın açıklaması yapacağız. Akabinde saat 15:00'de Çağlayan Adliyesi'nde Cihangir İslam hakkında suç duyurusunda bulunacağız" denildi.

Haberin Devamı