7’den 70’e herkesin severek tükettiği çikolata, içeriğindeki lifin yanı sıra magnezyum, potasyum, bakır, fosfor, çinko gibi minerallerle de sağlıklı hayata katkıda bulunuyor. Dr. Gönül Ateşsaçan, çikolatanın pek çok yiyecekten çok daha fazla antioksidan içerdiğine ve mutluluk hormonu olarak da bilinen serotonin hormonunun salgılanmasını desteklediğine vurgu yapıyor.
Çikolatanın faydaları saymakla bitmiyor

Tadı, kokusu ve farklı damak tatlarına hitap çeşitleriyle pek çok kişinin vazgeçilmezi olan çikolata, lezzetinin yanı sıra sağlığa olan faydalarıyla da ön plana çıkıyor. Besleyici ve antioksidan özelliğiyle bilinen çikolata, kan akışını düzenliyor, kalp hastalığı riskini azaltıyor, cildi güneşten koruyor. Medikal Estetik uzmanı Dr. Gönül Ateşsaçan, 7 Temmuz Dünya Çikolata Günü dolayısıyla “Hepimizin Ortak Noktası” çikolatanın faydalarını anlattı.
08 Temmuz 2019, Pazartesi 14:04 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU

