Bakım Cilde iyi gelen vitaminler

Cilde iyi gelen vitaminler

Paylaş
Cilde iyi gelen vitaminler

"Hangi vitaminler cilt için faydalıdır?" diyorsanız A, B3, B9, C ve E vitaminlerinin faydalarını mutlaka bilmeli ve bu vitaminleri beslenmenizden asla eksik etmemelisiniz.

YAŞLANMA SÜRECİNİ YAVAŞLATAN A VİTAMİNİ

Haberin Devamı

A vitamini cildin kolajen üretimini artırır, elastikiyetini yeniden kazanmasına yardımcı olur. Güneş lekelerinin giderilmesini sağlar. Besinlerde vitamin yumurta, süt, peynir, tereyağı, balıkyağı, karaciğer, portakal, şeftali, kayısı, lahana, brokoli, ıspanak ve biber, A vitamini açısından zengindir.

ANTİ-AGİNG İÇİN C VİTAMİNİ

Cildin yapısını koruyan kolajen üretimini artırır. Yaşlılık lekelerinin rengini dağıtır. Portakal, limon, greyfurt, mandalina, kivi, çilek, kuşburnu, kiraz, brokoli, biber ve maydonoz C vitamini açısından zengindir.

CİLT KIRIŞIKLARINA KARŞI E VİTAMİNİ

Güçlü bir antioksidan olan E vitamini, cildi güneş ışınlarının zararlı etkilerinden korur. Buğday, yulaf, yeşil sebzeler, zeytin, ceviz, fındık, badem, fıstık, kuru kayısı, kivi, mangoda bulunur.

Haberin Devamı

HÜCRE YENİLEYİCİ B3 VE B9 VİTAMİNLERİ

Cilde ihtiyacı olan nemi tutma yeteneğini B3 vitamini verir. B9 vitamini ise hücre yenileyicidir. B3 balıkta ve kırmızı ette, B9 ise narenciyelerde, yeşil yapraklı sebzelerde, kuru baklagillerde, karaciğerde, yumurtada, fıstıkta ve bademde bulu

SELENYUM:

Antioksidanlar cildin yıpranmasını engelliyor, yaşlanma etkilerini geciktiriyor, kırışıklığı azaltıyor, cilde elastikiyet kazandırıyor. Antioksidan özelliği olan selenyum hücre zarının dayanıklılığını da artırıyor. Ancak aşırı alındığında toksik etki gösterebiliyor.

BESLENMENİZDE BU YİYECEKLERE ÖNCELİK VERİN

· Günde 2-3 ceviz ya da 5-10 badem tüketmelisiniz. Badem ve ceviz, çinko ve omega 3 açısından zengin. Ayrıca cilt temizleyici özellikleri bulunuyor.

· Her gün elma yemelisiniz. Elma E ve B 3 vitamini açısından zengindir.

· Portakal ve mandalina gibi turunçgiller, tüm damar sağlığını koruduğu gibi cilt yüzeyindeki damarlarda da etkili.

· Ekmek seçerken, tam tahıllı olanlarını tercih edin. Tam tahıllılar, B grubu vitaminler açısından zengindir.

· Yoğurt, önemli bir kalsiyum kaynağı olduğu gibi, cildi de parlaklaştırır.

· Ispanak, brokoli ve kereviz antioksidan özelliğinden dolayı beslenmemizde bulundurulmalı.

Haberin Devamı

· Zeytinyağı, ciltteki kırışık ve yaşlanma etkilerini azaltır.