Türkiye (Son Dakika) Çileklere 'çilek kokulu sprey'

Çileklere 'çilek kokulu sprey'

Paylaş
Çileklere 'çilek kokulu sprey'

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde, çileklerin üzerine 'çilek kokulu sprey' sıktığı tespit edilen satıcı, ekipler tarafından yakalandı

Karşıyaka Belediyesi zabıta ekipleri ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri, Bostanlı Pazar yerinde bir satıcının çileklerin üzerine ’çilek kokulu sprey’ sıktığı ihbarını aldı.

Haberin Devamı

Ekipler hemen harekete geçerek, Bostanlı Pazar yerindeki çilek tezgahlarını tek tek inceledi. Yapılan araştırmalar sonucunda, bir satıcının tezgahındaki çileklerin üzerinde kimyasal tespit etti.

ÇİLEKLER İMHA EDİLDİ

Karşıyaka Belediyesi zabıta ekipleri ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri, sprey sıkılarak koku verilen 200 kilo çileği hemen toplayarak imha etti. Ele geçirilen kimyasal sprey ise incelenmek üzere laboratuvara gönderildi.

Satıcı hakkında yasal işlem başlatılırken, analiz raporlarına göre savcılığa suç duyurusunda bulunulacağı ve gerekli cezai işlemlerin uygulanacağı ifade edildi.

'DENETİMLER ARTACAK'

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, insan sağlığını tehlikeye sokacak her türlü girişimin karşısında olduklarını belirterek, "Çileğe koku vermek adına, kaynağı bilinmeyen bir kimyasalın çileklerin üzerine sıkılması kabul edilemez bir durum. Denetimler sonucunda ortaya çıkardığımız bu olayın sonuna kadar takipçisi olacağız ve asla taviz vermeyeceğiz" dedi.

Haberin Devamı

İHA