Gündem Çılgın Rizeli'nin dönen çardağı

Çılgın Rizeli'nin dönen çardağı

Paylaş
Çılgın Rizeli'nin dönen çardağı

Daha önce dağ yamacına çelik halatla bağlı ev çıkan Bilal Atasoy şimdi de rüzgarla dönen çardak yaptı

Rize'nin Güneysu İlçesi Gürgen Köyü’nde dağın yamacına çelik halatla bağlı ev yaparak gündeme gelen 80 yaşındaki Bilal Atasoy, yine ilginç bir uygulamaya imza attı. Atasoy bu kez rüzgarla dönen çardak inşa etti.

Fren sistemi olmayan çardağın sert rüzgarda hızlı dönmesinden şikayetçi olan Atasoy, şimdi de fren ve elektrik sistemi eklemek için çalışmaya başladı.

>> İŞTE HALATLA ASILI EV!

Haberin Devamı

Güneysu İlçesi Gürgen Köyü’nde yaşayan Bilal Atasoy, Nisan ayında eşi benzeri pek bulunmayan evi ile gündeme geldi. Atasoy, yıllar önce çelik halatlarla kaya yamacına asarak inşa ettiği 6 metrekarelik tek odalı evi yetersiz bulunca, büyütmeye karar verdi. Atasoy, "Bu ancak Rize’de olur" dedirtecek şekilde yamaca asılı evine ilave çelik halatlar kullanarak 3 oda daha ekledi.

OTOMOBİL DİFERANSİYELİ ÜZERİNE...

Yaz sıcaklarından bunalan Atasoy, kaya yamacındaki evinin yanına bu kez de rüzgar kuvveti ile dönen çardak yaptı. Bir otomobilin diferansiyeli üzerine 3 metrekarelik ahşap çardak inşa eden Atasoy, çatısına da rüzgarla dönebilmesi için 4 metal levha yerleştirdi. Rüzgarın yönüne göre dönen çardak aşırı rüzgarda çok hızla dönünce sorun yarattı. Misafirlerini, 4 sandalye ile bir de masa koyduğu çardakta ağırlayan Atasoy, nazar boncuğu astığı çardak için şimdi de fren ve elektrik sistemi geliştireceğini söyledi.

Haberin Devamı

'SEMAZENLER GİBİ DÖNMEYİ SEVİYORUM'

Dönmeyi çok sevdiğini anlatan Atasoy, "Semazenler gibi dönmeyi severim. Otomobil diferansiyeli kullanarak çardağı yaptım. Az bir rüzgarda bile dönüyor. Ama rüzgar sert esince durmuyor. Yani freni yok. Şimdi fren sistemi yapacağım. Ayrıca elektrik sistemi yapacağım, rüzgar olmayınca elektrik yardımıyla dönecek. Fazla dönünce insanın başı döner ama gözlerinizi kapatırsanız sorun kalmaz" dedi.

'HELİKOPTER DE YAPACAĞIM'

Atasoy, "Nereden aklınıza geliyor böyle şeyler?" sorusuna ise, "Boş duramam. Böyle şeyler yapmak hoşuma gidiyor. Herkesin aklına gelir böyle maceracı şeyler. Sizin aklınıza gelmez mi? En büyük hayalim uçmak. Ama dişli ve bilye lazım. Bazı ihtiyaçlar gerekiyor. İmkan meselesi. Zor değil, helikopter de yapacağım" diye konuştu.

Muhammet KAÇAR/ GÜNEYSU, (Rize) ,(DHA)