Bakım Ruşur Taşı nedir? Cilt beyazlatmada kullanılan Ruşur taşı (Sefitab) nasıl kullanılır?

Ruşur Taşı nedir? Cilt beyazlatmada kullanılan Ruşur taşı (Sefitab) nasıl kullanılır?

Paylaş
Ruşur Taşı nedir? Cilt beyazlatmada kullanılan Ruşur taşı (Sefitab) nasıl kullanılır?

Sadece serfitab mağarasından çıkarılabilen ruşur taşı, cilde faydaları nedeniyle İranlı kadınların en eski cilt bakım sırlarından biri. İçeriğindeki mineraller ve doğal yağlar nedeniyle cildi derinlemesine temizleten ve aydınlatan ruşur taşı cilt bakımınızın vazgeçilmez bir parçası. İranlıların hamam kültüründe bulunan ruşur taşı (Sefitab) sosyal medyada cilt beyazlatmada moda olan doğal yöntemlerden. İşte Posta.com.tr okurları için cilt beyazlatmada kullanılan ruşur taşı hakkındaki bilgiler…

Cildimiz, zaman içinde birçok nedenden dolayı deformasyonlara uğruyor. Güneş lekeleri, koltukaltı kararmaları, cilt lekeleri, doğum ve yaşlılık lekeleri bunların bir kısmı. Cilt bakımınız için doğal ve etkili yöntem arayanlar için cildi temizlemek, cilt tonunu açmak ve aydınlatmak için kullanılan ruşur taşı son derece popüler hale geldi.

Haberin Devamı

Ruşur taşı İranlı kadınların cilt beyazlatma ve temizliğinde kullandığı, hamam kültürlerinin en değerli parçalarından biri. İran kültüründe hamam taşı olarak bilinen ruşur taşı son yıllarda Türkiye’de de popüler oldu. Sosyal medyada oldukça ilgi gören ruşur taşı (Sefitab) doğal olarak elde ediliyor ve kullanılıyor. Peki, cilt beyazlatmada kullanılan ruşur taşı nasıl kullanılır? İşte Posta.com.tr okurları için detaylar…

RUŞUR TAŞI NEDİR?


Ruşur taşı, İran'daki Serfitab Mağarası'ndan çıkarılan doğal oldukça yumuşak bir taş.  İran’da çok eskiden beri cilt temizliği ve bakımında kullanılıyor. İran'daki Sefitab mağarasından doğal olarak elde edilen ruşur taşı cilt bakımı ile cilt kararmalarında kullanılan doğal bir ürün olarak karşımıza çıkıyor.

Haberin Devamı

Asırlardır bu yöntemi kullanıyorlar!

İran hamam ritüellerinde kadınların güzellik sırrı olarak gösterilen Sefitab (ruşur taşı) biraz yoğun bir tebeşir parçasına benziyor. Özellikle cildi ölü deriden arındırmak için kullanılan eski bir formül.

RUŞUR TAŞININ FAYDALARI NELERDİR?

Cilt için güçlü bir temizleyici olan ruşur taşı, cilt tonunun aydınlatılması, cildin kirden ve yağdan arındırılması, ölü hücrelerin atılarak cildin daha hızlı yenilenmesinin sağlanması için çok etkilidir. Ruşur taşı faydaları saymakla bitmez. Cilt sorunları için kullanılan en eski yöntemlerden biri ruşur taşıdır. İranı’ın sefidab mağarasından çıkarılan doğal mineral ve yağlardan oluşan Ruşur taşının inanılmaz faydalarına şaşıracaksınız

  • Ruşur taşının en bilinen özelliği cildi beyazlatmasıdır. Ruşur taşının cildi beyazlatıcı özelliğinden dolayı ciltte meydana gelen kararmalar üzerinde kullanılabilir.
  • Ruşur taşı faydaları, düzenli kullanımda siyah nokta oluşumunu engeller, peeling etkisi yaratır. Güneş lekelerini geçirmeye yardımcı olur. 
  • Ruşur taşı ciltteki koyu lekeler için birebirdir. Cildi aydınlatır, lekesiz bir cilt sağlar. Yara izlerini geçirmek için destekleyicidir. 
  • Güneş lekelerini, koyu lekeleri yok etmek için çok etkili olduğu düşünülüyor
  • Sivilcelerin azalmasına yardımcı olur ve renk tonunu dengeler. 
  • Sakinleştirici özelliği bulunan ruşur taşı ile vücuda masaj yapıldığında cildi sakinleştirdiği ve gerginliği aldığı bilinmektedir.

RUŞUR TAŞI NASIL KULLANILIR?

Ruşur taşının kullanımı oldukça kolaydır. Artık aktarlarda ve internet üzerinden kolaylıkla bulunabilen ruşur taşı, biraz su ile cilde doğrudan uygulanabiliyor. 

  • Ruşur taşını (Sefitab) nemli ve ıslak bir cilde uygulamanız gerekiyor.
  • Islak ve nemli cilt için Ruşur’u bir miktar elinizle yüzünüze sürüyorsunuz daha sonra 1 dakika kadar bekliyorsunuz.
  • Elinizle nazik bir şekilde masaj yaparak ovalayın. Cildinize nazik davranın.
  • Ruşur ile temizlenmiş olan cildinizi mutlaka suyla arındırın.
  • Normal şekilde cildinizi temizleyerek nemlendirin.

Daha iyi etkiler için, duş esnasında ya da sonrasında yumuşamış cildinize uygulayabilirsiniz.

Bu işlemlerden sonra cilt daha canlı ve pürüzsüz olarak görünecek ve cilt lekeleri ile kararmalarından kurtulacaksınız. 

Ruşur taşını haftada 2-3 defa ve cildinizin tepkilerine göre daha sık kullanabilirsiniz. 

Vücut için kullanırken de en önemli nokta cildin ıslak olması. Islak bir kese ile Ruşur’u bütün cildinize uygulayabilirsiniz. Daha sonra normal duş alır gibi duş alın.

Haberin Devamı