Cumartesi Postası Ciltte Rönesans etkisi

Ciltte Rönesans etkisi

Paylaş
Ciltte Rönesans etkisi

Kırışıklıklara savaş açan, mimikleri dondurmayarak cildi geren ve sıkılaştıran, yüz hatlarındaki bozuklukları gideren yeni bir yöntem ile tanıştı Türkiye: MIIT

ESRA ÖZÜBEK

Haberin Devamı

eozubek@elle.com.tr

Cilt için yararı ve etkisi kanıtlanmış tüm maddeleri içeren ürünler bir kerede cilde uygulanıyor, mükemmel sonuç alınıyor. İtalyan uzmanın bulduğu yöntemde kullanılan ürünler, ünlü İtalyan ressamların adını taşıyor. Yeni yöntemi Estetik Tıp Derneği Başkanı Op. Dr. Hasan Subaşı'na sorduk...

Yeni yöntemin adı ‘mikro intradermal injeksiyon tekniği’ (MIIT). İtalyan uzman, Prof. Dr. Annamaria Forenza tarafından geliştirilmiş. Tekniğin tek adı var ama teknikle kullanılan dört ürün bulunuyor. Ürünler İtalyan ressamların adını taşıyor: Raffaello, Tiziano, Michelangelo... Dördüncü teknik de Leonardo da Vinci’nin ölümsüz eseri ‘Mona Lisa’nın adını almış. MIIT, bir estetik yöntemi.

27 sene boyunca kullanılan ürünlerin en aktiflerinden oluşturulmuş 4 farklı kokteyl ürün uygulanıyor cilde. Yeniden şekillenme sağlayan bu yöntemin en önemli özelliği, mimikleri dondurmaması ve kırışıklıkları tedavi ederek gençleşmeye yol açması. Bir başka deyişle; kişi, kas ve mimik hareketlerini her zamanki gibi kullanıyor ama bu arada kırışıklıklarından da tamamen kurtuluyor.

Haberin Devamı

Böylece kişiye 4-5 yaş gençleşme vaat ediyor. Bu teknikte kullanılan ürünün içeriğinde çam fıstığı özü, hyalüranik asit, kolajen, kafein, meristem hücreleri (organik kök hücreleri) gibi maddeler var. Kullanım alanları ise geniş mi geniş. Mor halkaları geçiriyor, yüz ve boyunda harikalar yaratıyor, kol altları, dekolte, dudak, elmacık kemikleri, göz çevresi, el, ayak, popo, basen gibi bölgelerde mucizelere neden oluyor. Hatta selülit tedavisinde yararlı sonuçlar veriyor. Avrupa’da büyük ilgi gören teknik, Türkiye’de de pek çok plastik ve estetik cerrah, dermatolog, medikal estetik doktorunca destekleniyor.

Yönteme sahip çıkan uzmanlardan biri de Op. Dr. Hasan Subaşı. “Söz konusu olan, hem bir lifting hem de bir dolgu yöntemi” diyen Op. Dr. Subaşı şöyle devam ediyor; “Uygulama, enjeksiyon yoluyla yapılıyor. Anlaşılacağı üzere, cerrahi müdahale gerektirmiyor. Birçok ürün ve uygulamadan farklı. Bu farklardan biri, MIIT’nin mimikleri asla dondurmaması. Kişi, kas-mimik hareketlerini doğal şekilde yapıyor. Bu arada da uygulanan bölgede toparlama ve sıkılaşma meydana geliyor.

Haberin Devamı

Teknikte kullanılan ürünün de önemli bir farkı var: İçeriğinde, cilt için tüm etkin maddelerin yanında meristem (organik kök) hücresi de var. Meristem (organik kök) hücrelerin esas özelliği, sık sık bölünerek (mitoz bölünme) yeni hücreler meydana getirmesi. Oluşan yeni hücreler de cildi yeniliyor, gençleştirme ve lifting etkisi yaratıyor. Bu sayede kırışıklıklar ortadan kalkıyor.”

4 haftalık kür sonrası gençleşme başlıyor

Yöntem, konusunda uzman bir hekim tarafından kolaylıkla ve ağrısız bir şekilde yapılabiliyor. Yararlı maddelerin bir araya getirildiği kokteyl, cildin hemen altına, epidermis tabakasına uygulanıyor. Ürünün bir diğer farklılığı da bu noktada ortaya çıkıyor. Cilt için etkin olduğu bilinen birçok maddeyi bir arada sunuyor bu teknik.

Maddelerin arasında bulunan meristem hücreleri (bitkisel kök hücreleri) en fazla kök hücrelerinin bulunduğu epidermis tabakasında hücre bölünmesini sağlayarak taptaze bir cilt yaratıyor. 4 haftalık kür olarak uygulanan tedavi, ikinci haftadan itibaren etkisini gösteriyor. MIIT adlı teknik, birden fazla ürün içeriyor ve kişinin ihtiyacına göre gençleştiriyor, yaşlanmasını önlüyor ya da yeniden forma girmesini sağlıyor. Tüm bu yararlı maddelerin bir araya geldiği kokteyl ürünlerden biri, zamanı durduran Raffaello.

Haberin Devamı

25 yaş ve üzerine uygulanıyor. Çam fıstığı ve hyalüranik asit içeriyor, özellikle gözaltı morluklarında ve hormonal olmayan saç dökülmesinde etkisini gösteriyor. Cildi besliyor, nemlendiriyor, parlaklık veriyor. Michelangelo adını taşıyan ürün ise forma kavuşturuyor. İçeriğindeki karnitin, kafein ve lipoik asit ile yağ hücrelerinin yıkılmasını sağlayan mükemmel bir koktey. Tiziano, 35 yaş ve üzerine uygulanıyor. İçerdiği meristem hücreleri ile dünyada eşi olmayan Tiziano uygulaması hücre yenilenmesini sağlıyor.

Bu da ciltte anti aging ve lifting etkisi yaratarak kırışıklıkların giderilmesine yol açıyor. Her gün kullanılması önerilen Mona Lisa da yaşlanmayı önlüyor. Tıpkı Tiziano gibi Mona Lisa’da da meristem hücreleri var. Hangi ürün kullanılırsa kullanılsın, uygulamadan sonra gerekli bakım kremlerinin kullanılması önemli. Ayrıca ilk günlerde güneşten, sıcak içeceklerden uzak durulması öneriliyor. Op. Dr. Hasan Subaşı “Yöntem yılda bir kez tekrarlanırsa maksimum performans gösteriyor ve tedavi etkisi güçleniyor. İlerleyen seanslarda kişi bu yöntemden daha da fazla yararlanabiliyor” diyor.

Haberin Devamı

(01.12.2012 tarihli Cumartesi Postası'ndan alınmıştır.)