Spor Cim Bom'un Karadeniz'de gemileri battı

Cim Bom'un Karadeniz'de gemileri battı

Paylaş
Cim Bom'un Karadeniz'de gemileri battı

Turkcell Süper Lig'in 26. haftasında Galatasaray, deplasmanda Trabzonspor'a 1-0 mağlup oldu

Bordo-mavili takıma galibiyeti getiren golü 30. dakikada Colman kaydetti. Trabzonspor'un milli kalecisi Onur, maç boyunca yaptığı kurtarışlarla galibiyetin mimarı oldu.

Karşılaşma sonrasında Galatasaray 53 puanda ve 2. sırada kalırken zirveyi Bursaspor'dan geri alamadı. Trabzonspor ise puanını 46 yaptı ve 5. sıraya yükseldi.

Ayrıca Trabzonspor, 3 büyüklere karşı son galibiyetini 2008 yılında Fenerbahçe'ye karşı almıştı. Yaklaşık 2 yıl aradan sonra borbo-mavili takım 3 büyüklerden Galatasaray'a karşı galibiyet almayı başardı.

MAÇTAN DAKİKALAR

Dakika 7: Ceza sahası içi sol çaprazda kaleciyle karşı karşıya kalan Dos Santos’un sert şutunda top kaleci Onur’da kaldı.

Dakika 20: Alanzinho’nun pasında topla birlikte soldan ceza alanına giren Burak’ın yerden şutunda, kaleci Leo Franco meşin yuvarlağı iki hamlede kontrol etti.

Dakika 24: Colman’ın sağdan kullandığı serbest vuruşta, ceza alanı içinde iyi yükselen Giray’ın kafa şutunda, top üstten auta çıktı.

Dakika 26: Mustafa Sarp’ın ceza alanı dışından şutunda, top kaleci Onur’da kaldı.

Dakika 30: Savunmanın solundaki Neill’ın pasında ceza yayı üzerindeki Emre’nin büyük hatasında topu kapan Colman, ceza alanına girerek topu kaleci Leo Franco’nun sağından filelere gönderdi: 1-0.

Dakika 61: Baros’un ceza sahası içinde vuruşunda top savunmadan döndü. Pozisyonu iyi takip eden Keita altı pasta müsait pozisyonda vurdu, top kaleci Onur’da kaldı.

Dakika 65: Cale’nin soldan yaptığı ortada iyi yükselen Umut kafayı vurdu, yerden seken topu son anda Leo Franco kornere çeldi.

Dakika 69: Selçuk’un ceza sahası dışından sert şutunda top üstten dışarı çıktı.

Dakika 75: Soldan ceza alanına giren Giovani’nin yerden ortasında Jo dokundu, son anda müdahale eden Selçuk İnan mutlak golü önledi.

Dakika 78: Yaklaşık 40 metre top süren ve ceza alanı yayı üzerine kadar gelen Giovani Dos Santos’un sert şutunda günün başarılı ismi kaleci Onur topu iki hamlede kontrol etmeyi başardı.

Dakika 85: Giovani Dos Santos’un sağ kanattan ortasında Caner topu ağlara gönderdi, ancak hakem Caner’in topu elle oynadığı gerekçesi ile golü iptal etti.

MAÇTAN NOTLAR

Turkcell Süper Lig'de Trabzonspor ile Galatasaray arasında yapılan karşılaşmaya her iki takımın taraftarları da büyük ilgi gösterdi. Hüseyin Avni Aker Stadı'nda yapılan karşılaşmada 20 bine yakın bordo-mavili taraftar, tribünleri doldurarak takımlarını coşkuyla destekledi.

Trabzonspor Kulübü'nün iletişim hattı olan TrabzonCell, karsılaşma öncesi bordo-mavili taraftarlara 20 bin adet atkı dağıttı. Taraftarlar, atkılarıyla ve Trabzonspor yazılı pankartlarla tribünden şov yaparak takımlarına destek oldular.

Galatasaray taraftarları da misafir seyirciler tarafında, kendilerine ayrılan bölümün tamamını doldurdular. Son yıllarda Trabzon'a gelen en fazla misafir takım seyircisi bu karşılaşmada oldu. Yaklaşık 1500 kişilik Galatasaray taraftarı kendilerine ayrılan bölümden sarı-kırmızılı takımı coşkuyla destekledi.

ELAZIĞ DEPREMİ'NİN SİMGESİ KEKO, MAÇTA

Elazığ depreminde annesini ve kardeşini kaybeden Keko Çiçek, babası ve amcasıyla birlikte geldiği Trabzon'da karşılaşmayı izledi.

Keko, maçtan önce saha kenarında kısa bir süre Galatasaraylı oyuncuların ısınmasını izledi. Daha sonra soyunma odasına giden Keko, Arda'nın kadroda yer almaması nedeniyle kaptanlık pazubandını takan Sabri ile birlikte seremoniye çıktı.

Keko'nun sahaya çıkmadan önce soyunma tüneli önünde çok mutlu olduğu gözlenirken, müziğin ritmine ayak uydurarak oynadığı ve sahaya çıkmak için bekleyen diğer çocuklara da yumruk şov yaptırdığı gözlendi.

GALATASARAY'DA 4 EKSİK

Galatasaray'da Trabzonspor karşısında sakatlıkları bulunan 4 oyuncu kadroda yer almadı. Hafta içinde antrenmanda birbirleriyle çarpışarak sakatlanan Arda Turan ile Mehmet Topal'ın yanı sıra Kewell ile Serkan Kurtuluş kadroda yer almadılar.

Arda'nın yerine Dos Santos, Mehmet Topal'ın yerine ise Mustafa Sarp, ilk 11'de görev yaptı.

Uzun süredir yaşadığı sakatlığın ardından geçen haftaki Ankaragücü maçında sonradan oyuna dahil olarak formasıyla buluşan Milan Baros, teknik direktör Frank Rijkaard tarafından yine yedek soyunduruldu.

ARDA ARKADAŞLARINA DESTEK VERDİ

Sakatlığı nedeniyle kadroda yer almayan, ancak Trabzon'a gelen kaptan Arda Turan, takım arkadaşlarına destek verdi.

Kulüp başkan yardımcısı Haldun Üstünel ile birlikte protokol tribünü önünden saha kenarına çıkıp yedek kulübesine oturan Arda, takım arkadaşlarını bir süre izleyerek onlara moral verdi. Daha sonra sarı-kırmızılı oyuncu VIP tribününden Mehmet Topal ile birlikte maçı izledi.

TRABZONSPOR CEPHESİ

Trabzonspor'da, sakatlıkları bulunan Tayfun, Yattara, Ferhat ve Egemen maç kadrosunda yer almadı.

Egemen'in yokluğunda stoperde Song ve Giray ikilisi görev yaparken Ferhat'ın yerine de geçen haftaki Gaziantepspor maçında kadroya alınmayan Hırvat oyuncu Cale oynadı.

UMUT'A ÖDÜL

TrabzonCell Ayın Futbolcusu yarışmasında taraftarların gönderdiği SMS'lerin sonucunda Şubat ayının en iyi futbolcusu seçilen Umut Bulut, ödülünü maç öncesi protokol tribünü önünde kulüp başkanı Sadri Şener'in elinden aldı.

Umut Bulut duygularını şöyle dile getirdi: “Taraftarlar tarafından böyle anlamlı bir ödüle layık görülmek benim için büyük bir onur. Bu ödülü bizim için çok önemli olan Galatasaray derbisi öncesinde taraftarlarımızın huzurunda, başkanımız Sadri Şener'in elinden almak benim için mutluluk verici. Amacım aldığım bu ödülün hakkını verebilmek adına derbide gol atarak, takımıma galibiyet kazandırmak olacak.”

AIDS İLE MÜCADELE İÇİN KIRMIZI TOP

Karşılaşma, AIDS ile mücadeleye dikkat çekmek için özel tasarlanan kırmızı renkleri olan top ile oynandı. Kırmızı topun yanında bazı futbolcular da AIDS ile mücadeleye destek için kırmızı bağcık kullandı. Bu ürünlerin satışından elde edilen gelirin tümünün, HIV taşıyan kişilere yardım eden kuruluşlara aktarılacağı bildirildi.

BAKAN ÖZAK MAÇTA, İKİ BAŞKAN YAN YANA

Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, iki takımın karşılaşmasını izleyenler arasında yer aldı. Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener ile Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, karşılaşmayı protokol tribününden birlikte izlediler. İki kulübün başkanlarının yanı sıra çok sayıda yönetici de karşılaşmayı seyretti. Trabzonsporlu oyuncular 'Çanakkale şehitlerini saygıyla anıyoruz', 'Spor yaşatır, sigara öldürür' yazılı pankartla iki kez sahaya çıktı.

4

Haberin Devamı