Spor Çin, futbolun süper gücü olmak istiyor

Çin, futbolun süper gücü olmak istiyor

Paylaş
Çin, futbolun süper gücü olmak istiyor

Çin, 2050 yılına kadar kısa, orta ve uzun vadeli planlarını açıkladı.

Çin Futbol Federasyonu, 2050 yılına kadar dünya futbolunun önde gelen ülkeleri arasına girmeyi planladığını açıkladı.

Federasyonun internet sitesinden yapılan açıklamada, bu sezon ara transfer döneminde yapılan yıldız futbolcu transferleriyle adını duyuran Çin Süper Ligi ile ülke futbolunun önümüzdeki yıllardaki yol planı anlatıldı. Ülkedeki futbola maddi ve manevi desteğin sürekli artacağı vurgulanan açıklamada, 50 milyon yetişkin ve çocuğun futbolla ilgisinin sağlanması amacıyla en az 20 bin antrenman ve 70 bin futbol sahasının 2020 yılına kadar hazır hale geleceği belirtildi.

Kısa, orta ve uzun vadeli planların yer aldığı açıklamada, 2030’a kadar her maçı en az 10 bin seyircinin izlemesinin, erkek ve kadınlarda milli takım düzeyinde yükselişe geçilmesinin hedeflendiği bildirildi. Milli takım düzeyinde dünya şampiyonluklarının yaşanması için çalışmalar yapılacağı ve Çin’in dünya futbolunun "süper gücü" haline 2050 yılında gelerek adından söz ettirmesinin planlandığı da ifade edildi.

Çin, milli takım düzeyinde erkeklerde 81’inci, kadınlarda ise 12’nci sırada bulunuyor. Ara transfer döneminde İngiltere’nin önde gelen takımlarından Liverpool ile Chelsea’nin transfer etmek istediği Brezilyalı Alex Teixeira, Kolombiyalı milli golcü Jackson Martinez, Chelseali Ramires, Romalı Gervinho gibi önemli futbolcular, Çin Süper Lig ekiplerinde oynamayı tercih etmişti. Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Galatasaray’da forma giyen milli golcü Burak Yılmaz ile Beşiktaş’ın savunma oyuncusu Ersan Gülüm de Çin’e transfer olan futbolcular arasında yer almıştı.

Ödediği yüksek bonservis bedelleriyle futbol dünyasına damga vuran Çin ekipleri, 336,55 milyon dolarlık harcamayla kış transfer döneminde Avrupa’nın 5 büyük futbol ülkesini (Almanya, Fransa, İngiltere, İspanya, İtalya) geride bırakarak liderliğe oturmuştu.

Haberin Devamı