Türkiye (Son Dakika) Çınar fidanlarıyla yaşayacaklar

Çınar fidanlarıyla yaşayacaklar

Paylaş
Çınar fidanlarıyla yaşayacaklar

Bursa-Yalova Karayolu'nda geçirdikleri trafik kazasında ölen Yalova Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü 3'üncü sınıf öğrencileri 22 yaşındaki Sıla Daşdemir ile 24 yaşındaki Buse Karakurum'un anısına çınar fidanları dikildi

Kaza, Bursa’nın Orhangazi İlçesi yakınlarında 19 Şubat 2013 günü meydana geldi. Kazada ölen Daşdemir ile Karakurum için Yalova Üniversitesi Merkez Kampusu’nda tören düzenlendi.

Törende Buse ve Sıla’nın sınıf arkadaşları adına Erkin Şimşek konuşma yaptı. Şimşek, Sıla Daşdemir ve Buse Karakurum’un sadece sınıf arkadaşları tarafından değil, onları sima olarak tanıyan herkes tarafından sevildiğini belirterek, şöyle dedi:

Haberin Devamı

>>> OLAY NASIL OLMUŞTU?

"Bunun sebebi; güler yüzleri ve her zaman neşeli oluşlarıydı. Bu yüzden her zaman akıllarda kalacak iki arkadaşımızdır onlar. Bunu uzun yıllar yaşatmak adına bugün burada iki çınar ağacımızı kampusumüze dikeceğiz. Umarım bu çalışmalar son kez olur ve bir daha gerek olmaz. Önce ailelerine, sonra arkadaşları ve hocalarına Allah sabır versin."

Yalova Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Niyazi Eruslu da konuşmasında, trafik kazasında yaşamlarını yitiren iki öğrencilerini anmak ve isimleri yaşatmak istediklerini belirterek, şöyle devam etti:

"Bu toplantıya katılarak acımızı paylaştığınız için teşekkür ediyorum. Bu iki arkadaşımızın beyni, kalbi durdu ancak ruhu yaşıyor. Biz de onların ruhunu burada yaşatmak ve devamlı onları hatırlamak ve gördüğümüz zaman onları yaşatmak için iki çınar ağacını ekiyoruz."

Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof.Dr. İsmail Adak ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Rafet Bozdağ’ın konuşmaları ardından fidanlar dikildi.

DHA

Haberin Devamı