Çınarcık Çınarcık’ta bayram yoğunluğu

Çınarcık’ta bayram yoğunluğu

Paylaş
Çınarcık’ta bayram yoğunluğu

Çınarcık’ta bayram yoğunluğu

Özgür YILDIZ/ÇINARCIK(Yalova), (DHA) – YALOVA’nın Çınarcık ilçesinde bayram yoğunluğu yaşanıyor. Çınarcık Belediye Başkanı Numan Soyer, 9 günlük Kurban Bayramı tatili sürecinde 1 milyon kişiyi ağırlayacaklarını söyledi.

Çınarcık ilçesinde bayram tatilinin başlamasıyla yoğunluk da başladı. İlçeye gelen tatilcilerin kimisi doğanın tadını çıkarırken kimileri de denizde yüzerek, vakit geçirmeyi tercih etti. Çınarcık Belediye Başkanı Numan Soyer, bayram tatili boyunca Çınarcık’ta günübirlikçiler de dahil olmak üzere 1 milyon kişiyi ağırlayacaklarını söyledi. Soyer, Marmara Denizi’nde etkili olan müsilajın artık Çınarcık kıyılarından görülmediğini ifade eden Soyer, ilçede misafirleri en iyi şekilde ağırlamak için tüm çalışmaları yaptıklarını belirterek, “Sahillerimiz plajlarımız dolu. Onunla ilgili de bir sıkıntımız yok çok şükür. İnsanlar zaten Çınarcık’ı tercih ediyorlar. Pandemi yasakların vermiş olduğu evde kalma stresiyle birlikte insanlarımız serbest kaldı ve kendilerini dışarı attı. Çınarcık’a olsun, tüm turizm beldelerine olsun. Deniz turizminde de hareket var ama müsilajdan dolayı biraz etkilenmişti. Şu an hamdolsun o artık kalktı, böyle bir sıkıntımız yok” diye konuştu.

Teşvikiye ve Esenköy gibi turizm beldelerinin de bulunduğu ilçede son yıllarda özellikle doğa turizminin de hareketlendiğini ifade eden Soyer, “Hasanbaba, Esenköy Karlık Yaylası, Teşvikiye Erikli Yaylası, Delmece Yaylası’nın da artık turistler tercih ediyor. Çok doğal güzelliklerimiz var ormanlarımızda. Zaten Çınarcık’ta yerli turizm var. Genelde Çınarcık’ta ki turistlerimizin, yani yazlıkçı misafirlerimizin çoğunun kendi evleri var burada. Öyle bir yoğunluk oluşuyor” dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı