Türkiye (Son Dakika) Cinayet sanığı: Şimdiki aklım olsa sırtımda hastaneye taşırdım

Cinayet sanığı: Şimdiki aklım olsa sırtımda hastaneye taşırdım

Paylaş
Cinayet sanığı: Şimdiki aklım olsa sırtımda hastaneye taşırdım

Kastamonu'da, çekmek için istediği tespihi vermemesi nedeniyle tartıştığı 34 yaşındaki Ali Çakır'ı boğarak öldürdüğü iddia edilen 34 yaşındaki Hüseyin Sirkec ile ona yardım ettiği öne sürülen 24 yaşındaki Tarık Karasan'ın tutuklu yargılanmasına başlandı. Olayın ardından Ali Çakır'ın cesedini yol kenarına attığını belirten Hüseyin Sirkeci, "Şimdiki aklım olsa onu sırtımda hastaneye götürürdüm" dedi

Geçen yıl 15 Mart’ta Karaçomak Barajı’nda meydana gelen olayda Hüseyin Sirkeci, iddiaya göre Ali Çakır’dan tespihini istedi. Vermemesi üzerine çıkan kavgada Ali Çakır, boğularak öldürüldü. Cesedi 11 gün sonra bulunan Ali Çakır’ın öldürülmesiyle ilgili tutuklanan Hüseyin Sirkeci ve Tarık Karasan hakkında, ’Kasten adam öldürme’ suçundan ömür boyu hapis istemiyle, tutuksuz sanıklar Remzi A., Ahmet K. ve Mehmet A. hakkında da ’Suçu bildirmeme’ suçundan dava açıldı.

Haberin Devamı

"ŞİMDİKİ AKLIM OLSA"

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi’nde ilk kez hakim karşısına çıkan sanıklardan Hüseyin Sirkeci, Ali’den çekmek için tespini istediğini, vermeyince kavga ettiklerini belirterek, şöyle dedi: "Rahmetli, Mehmet ağabeye ’Senin nasıl arkadaşın var. 50 Lira verip tespih alamıyor’ dedi. Kavga sırasında rahmetli bana tekme attı. Canım çok acıdı. Ben de kimse yaklaşmasın diye bıçağımı çektim. Döndüğümde Ali Çakır yerde yatıyordu. Tarık ise üzerindeydi. Kavga sonrası bayıldığını düşünerek Ali Çakır’ı soyup çaya götürdük ve yıkadık. Öldüğünü fark ettik. Şimdiki aklım olsa sırtımda onu hastaneye götürürdüm. Cesedi arabaya koyup yol kenarına attım. Eve gidip uyudum. Alkolün etkisi geçince ’Biz ne yaptık’ dedim. Bir gece eve jandarma geldi. Camdan atlayarak kaçtım. Sonra jandarmaya teslim oldum."

Haberin Devamı

"TESPİH BAHANE"

Tarık Karasan ise kavga ederken Hüseyin Sirkeci’nin elinde bıçak olduğunu belirterek, "Kavga sırasında ikisi de yere yığıldı. Ali Çakır yerden kalkmadı. Hüseyin abi kalktı" dedi. Ali Çakır’ın eşi Sebahat Çakır ise "Beni 4 çocuğumla boynu bükük bıraktılar. Bir tespih için olmaz. Tespih bahane" diye konuştu. Duruşma, tanıkların dinlenmesi için ertelendi.