Türkiye (Son Dakika) Cinayet sanığı: Uyuşturucuya alıştırdığı için öldürüm

Cinayet sanığı: Uyuşturucuya alıştırdığı için öldürüm

Paylaş
Cinayet sanığı: Uyuşturucuya alıştırdığı için öldürüm

Bursa´da kendilerine zorla uyuşturucu satışı yaptırdığını öne sürdükleri 46 yaşındaki Metin Yıldırım´ı öldürdükleri iddia edilen 19 yaşındaki Ömer Atabey ile 20 yaşındaki Recep Özyürek´in yargılanmasına başlandı

Geçen yıl 26 Aralık’ta uyuşturucu ticareti ve tehdit suçlarından girdiği cezaevinden tahliye olan Metin Yıldırım, tartıştığı Ömer Atabey ve Recep Özyürek tarafından tabanca ile ağır yaralandı.

Metin Yıldırım kaldırıldığı hastanede ölürken, olay yerinde 5 boş kovan bulundu.

"BİZİ RAHAT BIRAKMASINI İSTEDİK"


Üzerinde sahte kimlik çıkan Metin Yıldırım’ın cesedi otopsi yapılmak üzere Bursa Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırılırken, kaçan katil zanlıları Ömer Atabey ile Recep Özyürek polis tarafından yakalanıp gözaltına alındı. Ömer Atabey ifadesinde, Metin Yıldırım’ın kendisi ve arkadaşı Recep Özyürek’i önce uyuşturucuya alıştırdığını, daha sonra uyuşturucu sattırdığını belirterek, "Olay günü Metin’den bizi rahat bırakmasını istedik. Hakaret ve tehditler edince ben de onu öldürdüm" dedi. Tutuklanan ve haklarında 3´üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde adam öldürmek suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılan Ömer Atabey ve Recep Özyürek’in yargılanmasına başlandı.

Metin Yıldırım

"BENİ VE ARKADAŞIMI UYUŞTURUCU KULLANMAYA ALIŞTIRDI"


Öldürülen Metin Yıldırım’ın yakınları ve avukatların da hazır bulunduğu duruşmada ifade veren Ömer Atabey, "Metin Yıldırım’ı işlettiği pastanede alışveriş yaparken tanıdım. Beni ve arkadaşımı uyuşturucu kullanmaya alıştırdı. Sonrada sattırdı. Olay günü otomobilde uyuşturucu satma teklifini kabul etmediğimiz için küfür ve hakaretler yağdırdı, tehditler savurdu. Ben de buna sinirlenip tabancam ile ona ateş ettim" dedi.



Ömer Atabey (Öndeki) Recep Özyürek (Arkadaki)

"5 EL ATEŞ EDEREK ÖLDÜRDÜ"


Mahkemede, Murat Yıldırım’ın kendisini uyuşturucu kullanmaya ve satmaya alıştırdığını belirten Recep Özdemir ise, "Olay günü aramızda uyuşturucu konusunda tartışma çıktı. Bunun üzerine Ömer ona 5 el ateş ederek öldürdü" ifadesini verdi.


DURUŞMA ERTELENDİ


Metin Yıldırım’ın yakınları da sanıklardan şikayetçi oldu. Duruşma, eksik evrakların beklenmesi için ertelenirken, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.

Haberin Devamı