Türkiye (Son Dakika) Cinayete götüren satırlar: Ölmemi istiyor

Cinayete götüren satırlar: Ölmemi istiyor

Paylaş
Cinayete götüren satırlar: Ölmemi istiyor

Nişanlısını öldüren Ceyda Malay’ın avukatı, sanığın günlüğünü savcılığa verdi. Malay günlükte nişanlısının uyguladığı şiddeti, “O kadar yumruk yedim ki kalemi tutamıyorum” diye anlatmış!

Balıkesir Erdemit’te Ocak 2019’da hemşire Ceyda Malay (24) nişanlısı Gökhan Evinç’i (28) pompalı tüfekle öldürdü. Genç kadın tutuklandı. Malay ailesinin avukatı, müvekkilinin nişanlısının sürekli şiddetine maruz kaldığını, cinayeti meşru müdafaa altında işlediğini iddia ederek sanığın günlüğünü savcılığa verdi.

Haberin Devamı

Avukat, Ceyda Malay’ın olaydan bir gün önce de Gökhan Evinç’in zorlamasıyla intihara teşebbüs ettiği göz önüne alındığında, müvekkilinin meşru müdafaa kapsamında ceza alması gerektiğini söyledi.

'MEZARIN HAZIR'

Milliyet’ten Çiğdem Yılmaz'ın haberine göre; Ceyda Malay’ın ablası Ceren Körpe, kız kardeşinin ölmemek için Evinç’i öldürdüğünü iddia etti. Evinç’in, kız kardeşine sürekli şiddet uyguladığını ve tehdit ettiğini aktaran abla şu iddialarda bulundu: “Kardeşim, bu adamla 9 yıl önce tanıştı. Sonra bu adam cinayetten hapse girdi. Hapisten çıktığında kardeşimi silah zoruyla kaçırdı, darp etti.

Ceyda şikayetçi olup uzaklaştırma kararı aldırdı. Ama yine tehdit edilince şikayetten vazgeçti. Sonra bu adamla nişanlanacağını söyledi. Tepki gösterdik. Ama Ceyda onunla nişanlandı. Nişanlandıktan sonra kardeşimi ilaçla intihara zorlamış.

Haberin Devamı

Ceyda dediğini yapmayınca da olay günü arayıp, ‘Sen beceremeyeceksin, ben seni öldüreceğim. Mezarını kazdım, mezarın hazır’ demiş. Sonra ailemizin evine gelip Ceyda’yı götürmeye çalışmış. Kardeşim gitmeyince de şiddet uygulamış. Bunun üzerine Ceyda da, babamın silahıyla onu öldürmek zorunda kalmış. Kardeşim öldürmeseydi, ölecekti. Biz Ceyda’ya yaptıklarını da günlükten öğrendik. Kardeşim sürekli şiddet görüp susuyormuş. Çünkü tehdit ediyormuş. Kardeşim, bu cinayeti ailesini ve kendisini korumak için işledi, bu nedenle serbest bırakılmalı.”

ÜÇ KİŞİYİ KATLETMİŞ

Ceyda Malay tarafından öldürülen Gökhan Evinç’in 2004 yılında 14 yaşındayken ağabeyi ve Rasime Kara’yı öldürmekten 2.5 yıl cezaevinde kaldığı, 2007 yılında da İlkay Demir’i (18) öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine girdiği ve 2018 yılının başında çıktığı öğrenildi.

GÜNLÜKTEN: 'ÖLMEMİ İSTİYOR'

Ceyda Malay’ın günlüğünden bazı satırlar:

- “Dün gece yine evime geldi. Zorla bira içirdi. Sonra daha önce tıraş olduğu permatiği kırıp koluma0 ve bileğimin üst tarafına çizik attı. İntihar etmemi istiyor. Artık ne yapacağımı bilmiyorum. Kimseye söyleyemiyorum. Gerçekten kurtulmanın yolu bu sanırım. Allah’ım sen yardım et.”

Haberin Devamı

- “29 Kasım 2018’den beri vücudumdaki morluklar hiç kapanmadı. Çoğu zaman keşke o gün beni öldürseydi diyorum. Çünkü böylesi inanın daha zor. Her uyuduğumda, bir sonraki sabaha çıkabilir miyim korkusuyla uyuyorum. Üç cinayet işlemiş, vahşet içinde birinin boğazını keşmiş bir insana dokunurken ne kadar korktuğumu anlatamam.