Gündem Cinayeti fıstık çözdü!

Cinayeti fıstık çözdü!

Paylaş
Cinayeti fıstık çözdü!

Katil zanlısı, otomobilde bulunan leblebiler yerine 'Antep fıstığı vardı' deyince yakayı ele verdi

Şanlıurfa'da, geçtiğimiz Ramazan Bayramı'ndan bir gün önce, işlettiği bakkalda uğradığı silahlı saldırıda ölen 45 yaşındaki Mahmut Ağıç'ın öldürüldüğü cinayet, 'Antep fıstığı' ile çözüldü. Olay bölgesinde terk edilen kapıları açık, içinde bira ve leblebi paketi bulunan otomobilden yola çıkarak cinayeti aydınlatan polisin sıkı takip sonucu son firari şüpheli de tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz yıl 19 Eylül akşamı 5 çocuk babası Mahmut Ağıç, Kurtuluş Mahallesi 1026. Sokak'ta işlettiği bakkalda, kimliği belirsiz 2 kişinin silahlı saldırısı sonucu yaşamını yitirmişti. Cinayetin ardından olay yerine gelen polisler, bakkalda inceleme yaptıktan sonra, aynı sokakta kapıları açık şekilde terk edilmiş bir otomobil fark etti. Otomobilin içinde bira şişeleri ve bir paket içerisinde leblebi bulan polis, parmak izi aldığı ve gerçekleştiren kişiler tarafından terk edilmesinden kuşkulandığı arabayı Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürmüştü.

POLİSİN DİKKATİ CİNAYETİ ÇÖZDÜ

Polis tarafından Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürülen ve incelenen otomobilin, daha önce de çeşitli suçlardan sabıkası bulunan Hüseyin Doğanoğulları'na ait olduğu ortaya çıktı. Polis, otomobilin sahibi Doğanoğulları'na ulaşmaya çalışırken, cinayetten 3 gün sonra Nabi Ensar sarhoş şekilde Asayiş Şube Müdürlüğü'ne gelerek, unuttuğu otomobilinin kendisine teslim edilmesini istedi. Ancak, polis, sarhoş şekilde başvurup ve tedirgin davranışlarından kuşkulandığı Ensar'a otomobilin kime ait olduğunu sordu.

FISTIK YERİNE LEBLEBİYİ GÖRÜNCE...

Otomobilin eniştesi olan Hüseyin Doğanoğulları adına kayıtlı olmasına rağmen kendisinin kullandığını ifade eden Ensar'ın sözlerinden tatmin olmayan polis, bu kez arabada neler olduğunu sordu. Otomobilinde birkaç bira ile pakette 200 gram Antep fıstığı olduğunu söyleyen Ensar'ın, bu sözleri daha önce aracı titizlikle izleyen ve pakette leblebi olduğunu bilen polisin dikkatini çekti. 'Emin misin?' sorusuna da 'Gerekirse fıstık aldığım yere gidelim' cevabı veren Ensar, paketteki leblebi gösterildikten sonra gözaltına alındı.

Pakette fıstık yerine leblebiyi görünce polise suçunu itiraf eden Ensar, kayınbiraderleri tarafından zorlandığını ifade etti. Kayınbiraderlerinin nerede olduğunu bilmediğini söyleyen Ensar, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haberin Devamı

SIKI TAKİP, KATİLLERE ULAŞTIRDI

Cinayetin faili meçhul kalmaması için yoğun çalışma yürüten Cinayet Masası dedektifleri, şüphelilerden Hüseyin Doğanoğulları'nı geçtiğimiz 23 Aralık'ta ruhsatsız tabanca ve sahte kimlikle yakalamayı başardı. Hüseyin Doğanoğulları tutuklanarak cezaevine gönderilirken, cinayetin diğer faili olan kardeşi Mahmut'a ise ulaşılamadı.

Cinayetin son şüphelisinin yakalanması için çalışan polis, önceki gün firari Mahmut Doğanoğulları'nın, bazı akrabalarından borç istediği bilgisine ulaştı. Bunun üzerine Kurtuluş Mahallesi'nde önlem alan polis, üç gün süren bekleyişin ardından gece geç saatlerde bir yakının evine girmeye çalışan Mahmut Doğanoğulları'nı kıskıvrak yakaladı. Gözaltına alınan ve üzerinden ruhsatsız bir tabanca ele geçirilen Doğanoğulları, Asayiş Şube Müdürlüğü'nde işlemlerinin tamamlanmasının ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.

Haberin Devamı

Ali LEYLAK / ŞANLIURFA - DHA