Dünya Cinayetin sebebi 'grup seks' değilmiş

Cinayetin sebebi 'grup seks' değilmiş

Paylaş
Cinayetin sebebi 'grup seks' değilmiş

Zanlısı Amanda Knox üzerinden tüm dünyanın ilgisini çeken 'Kercher Cinayeti'nin gerekçeli kararı açıklandı. Karara göre cinayetin sebebi grup seks değil, tartışma. 2007 yılından bu yana süren davada dünya zanlı Amando Knox'u melek yüzlü şeytan olarak tanıdı.

İtalya'nın Perugia kentinde, 2007 yılında İngiliz öğrenci Meredith Kercher'i (21) öldürdükleri iddiasıyla yargılanan ABD'li öğrenci Amanda Knox ile o dönemki İtalyan sevgilisi Raffaelle Sollecito'nun cinayeti, cinsel ilişki için değil bir tartışma nedeniyle işledikleri açıklandı.

Katil zanlısı olarak suçlanırken 2011'de serbest bırakılan Knox ve Sollecito'nun temyiz kararlarını geri çeviren Floransa Temyiz Mahkemesi, gerekçeli kararını açıkladı.

Gerekçeli kararda, 28,5 yıl hapis cezası verilen Knox ile 26 yıl hapisle cezalandırılan Sollecito'nun, Kercher'i cinsel ilişki için değil bir tartışmanın büyüyüp agresifleşmesi sonucunda öldürdüğü belirtildi.

Davada ilk açıklanan kararın da temeli olan Knox ve Sollecito'nun Kercher'i cinsel ilişkiye zorlarken öldürdüğü savının yargıçlar tarafından gerçekçi bulunmadığı yer alan gerekçeli kararda, Knox ve Kercher'in zaten iyi geçinemedikleri belirtildi.

Knox ile Kercher arasında, yaşadıkları yerde başlayan ve Sollecito ile Fildişili uyuşturucu satıcısı Rudy Guede'nin de dahil olduğu kavganın büyümesi sonucu cinayetin iki ayrı bıçakla gerçekleştirildiğine de kararda yer verildi. Raffaelle Sollecito'nun avukatı Giulia Bongiorno ise her sayfada en az 10 hata olduğunu savunarak, kararı eleştirdi.

BOĞAZI KESİMİŞ, 43 KEZ BIÇAKLANMIŞTI

Erasmus değişim programıyla İtalya'nın Perugia kentine gelen İngiliz Meredith Kercher, 2 Kasım 2007'de kaldığı evde boğazı kesilmiş ve 43 yerinden bıçaklanmış halde bulunmuştu.

Kamuoyunda ''Meredith Olayı'' ve ''Kercher Cinayeti'' olarak bilinen olayda, İngiliz kızın vahşice öldürülmesinin ardından 4 şüpheli ön plana çıkmıştı. Bu dört şüpheliden; Kercher'in ev arkadaşı Amanda Knox ve onun o dönemki İtalyan erkek arkadaşı Rafealle Sollecito'ya, maktulü toplu sekse zorlamak ve ölümüne sebep olmak suçlamaları yöneltilmişti.

Dava boyunca tutuklu yargılanan Knox, 2009 yılında 26 yıl, Sollecito ise 25 yıl hapis cezasına çarptırılmış ancak Ekim 2011'de temyiz mahkemesinin bu kararı bozmasıyla ikili tahliye edilmişti. Mart 2013'te ise Yargıtay, temyiz kararını bozarak yargılamanın yeniden başlamasına hükmetmişti.

Bu yılın ilk ayında sonuçlanan davada Knox'a 28,5 yıl, Sollecito'ya ise 25 yıl hapis cezası verilmişti.

Öte yandan, olay gecesi evde olduğu ve Kercher'in ırzına geçtiği otopside anlaşılan Fildişi Sahilli Rudy Guede ise Almanya'da yakalanıp, İtalya'ya iade edilmişti.

Irza geçme ve cinayet suçlamaları karşısında, hızlı yargılanma yolunu seçen Guede, cinayet suçlamasını reddetse de önce 29 yıl hapis cezası almış ardından bu cezası 2009'da 16 yıla indirilmişti.

Guede, Kercher cinayetinde şu ana kadar hapis yatan tek isim. Olayda adı geçen ve Amanda Knox tarafından suçlanan Sollecito'nun çalıştığı barın sahibi Patrick Lumumba ise Knox'un iftira attığının anlaşılmasından kısa sonra salıverilmişti.

CUMHURİYET

Haberin Devamı