Ekonomi "Çin'in 2013 büyümesi yüzde 8'i aşacak"

"Çin'in 2013 büyümesi yüzde 8'i aşacak"

Paylaş
"Çin'in 2013 büyümesi yüzde 8'i aşacak"

"Çin'in 2013 büyümesi yüzde 8'i aşacak"

Çin’de devlete bağlı bir düşünce kuruluşu, 2013 yılında Çin’in ekonomik büyümesinin yüzde 8’i aşacağı yönünde tahminde bulundu.

Haberin Devamı

Çin Devlet Konseyi’nin alt kuruluşu olan Kalkınma Araştırma Merkezi Başkan Yardımcısı Lu Congyüen, "Çin ekonomisinin 2013’te yüzde 8’den fazla
büyüyeceğini ve hükümetin sürdürülebilir büyümeyi teşvik ile ithal enflasyon dahil birçok konuya odaklanması" gerektiğini belirtti.

Lu Congyüen, dünyadaki bazı büyük ekonomilerin uyguladığı gevşek para politikaları gibi nedenlerle Çin’in gelecek yıl "daha şiddetli ithal enflasyonla" karşı karşıya kalabileceği uyarısında da bulundu.

Bu arada, ülkede yılın ilk üç çeyreğinde ekonomi yüzde 7,4 oranında büyüdü, ancak son 7 çeyrektir 3 yılın en yavaş büyüme oranları görüldü.

Diğer yandan enflasyonun en belirleyici unsurlarından tüketici fiyat endeksi Kasım ayında yüzde 2 arttı, bu oran Ekim ayında yüzde 1,7 seviyesindeydi.

Haberin Devamı

Çin Milli İstatistik İdaresi, ülkenin dördüncü çeyrekteki büyüme oranını ve bir yıllık büyümesini 18 Ocak’ta açıklayacağını duyurdu.