Bilim - Teknoloji Çinli cepler geliyor!
Paylaş
Çinli cepler geliyor!

Çin'de üretilen telefonlar, artık basit birer kopya olmaktan ötesini başarıyorlar!

Oppo, şu an sadece kendi web sitesinden direkt satış yaptığından (ve birkaç küçük ortağı yoluyla), ürünlerini elde etmek oldukça zor. Ancak firma, hedeflerini giderek büyütüyor ve yakın gelecekte en üst düzey teknolojiye sahip olmak isteyenlerin gözdesi olabilir.

Haberin Devamı

OnePlus

OnePlus

Oppo'nun eski başkan yardımcısı Peter Lau, OnePlus ile yeni, düşük maliyetli, CyanogenMod'lu bir telefon üretmek üzere firmadan ayrılmıştı. Bu telefon, Nisan'ın sonunda internet üzerinden yapılan bir reklam rüzgarıyla ve "NeverSettle" hashtag'iyle ortaya çıktı.

OnePlus, size sadece 300 dolara Nexus serisine rakip, iyi bir telefon satıyordu. Üstelik telefonun özellikleri, Nexus 5 veya HTC One M8'den bile üstündü.

Peki OnePlus bunu nasıl başardı? İlk olarak firma, diğer ürünlerini desteklemek veya global pazarlama kampanyaları yapmak için milyonlarca dolar harcamıyordu. Sadece tek bir ürüne odaklanan firma, tüm reklamını sosyal medya üzerinden gerçekleştirdi. Oppo ile güçlü bağlarını koruyan firma, bu sayede bir üretim tesisine de sahipti.

Haberin Devamı

OnePlus, şu an Asya'nın dışına çıkmak üzere olan bir Çinli firma görünümü sergiliyor. OnePlus One, internette yankı uyandırmayı başarmış durumda, onu deneyip test edenlere birçok yerde rastlamanız mümkün. Haziran'da piyasaya sürüleceği söylenen telefon, yakından takibe değer cepler arasında.


Meizu

Meizu

Meziu, global pazara girişini ilk iPhone'un tanıtılmasından sadece 4 gün sonra yapmıştı. Windows CE 6'nın modifiye edilmiş bir sürümünü kullanan telefon, iPhone'a benzer tasarımı ve arayüzü nedeniyle bir iPhone kopyası olarak değerlendirilmişti. Apple, 2010'da firmaya yaptığı baskılardan sonuç aldı ve Meizu, M8'in üretimini durdurdu.

Çin'in dışında piyasaya sürülen ilk cep olan MX, 2012'de ortaya çıktı. MX, Meizu için önemli bir adımdı ancak firma, Hong Kong'tan ileriye gidemedi. Telefonun ikinci sürümü olan MX2, daha uzaklara, İsrail'e kadar uzanmayı başardı.

MWC 2014'te Canonical ile ortaklıklarını duyuran firma, Ubuntu işletim sistemini kullanan telefonlarıyla global piyasalarda kendinden söz ettirmeye hazır. Bu arada firma, MWC'de kavisli tasarımlı MX3'ü de gösterdi.

Son söylentiler ise Meizu'nun kavisli ekranlı bir akıllı saatle giyilebilir teknoloji pazarına adım atacağını iddia ediyor.


Xiaomi

Xiaomi

2010'da kurulan Xiaomi, 2013'te 19 milyon akıllı cep sattı ve hızla ülkesindeki en önemli cep üreticilerinden biri haline geldi. Firma, daha önce MIUI adında özel Android firmware'leriyle tanınıyordu.

Haberin Devamı

MIUI yazılımını kullanan MI-One, 2011'in sonlarında duyuruldu. Böylece sevilen ancak o sırada ulaşılamaz halde olan iOS arayüzü, Çinli kullanıcıların eline ulaşmış oldu.

Kendi tasarımlarıyla ortaya çıkacak kadar cesur olan firma, olgunlaşan arayüzleriyle MI2 ve MI3'ü de piyasaya sürdü. Xiaomi, telefonlarını uluslararası başarıya ulaştırmakta kararlı olduğunu göstermek üzere Hugo Barra'yı da (Google'ın eski Android ürün yönetimi ikinci başkanı) Xiaomi Global'in yardımcı başkanı yaptı.

Firmanın uluslararası ilk girişimi, 2014 yılında Singapur oldu ve Redmi, MI3 telefonları Mart ayında satışa sunuldu. Nisan ayındaysa firma, 9 ülkeye daha açıldığını duyurdu. Firmanın odağı, şimdilik gelişmekte olan piyasalar.


Gionee

Gionee

Myanmar, Nijerya veya Çin'de yaşamıyorsanız, Gionee'nin adını hiç duymamış olabilirsiniz. Ancak Çin'in dışına çıkan ilk firmalardan olan Ginoee, 2005'ten bu yana yurt içi piyasada popüler durumda.

Haberin Devamı

Çin'in dışında kendini pek tanıtmamış olsa da firma, ülkede yılda 23 milyon akıllı telefon satıyor ve GSM piyasasında Lenovo'nun arkasında, ikinci sırada yer alıyor. Yani Gionee, hiç de yabana atılacak bir firma değil. Son amiral gemisi telefonu E7 ise üzerindeki kameralarla fotoğraf işini çok ciddiye alıyor.

Telefonun arka tarafındaki 16MP'lik kamerası, geniş sensörüyle daha fazla ışık toplayabiliyor ve böylece Galaxy S5'e güçlü bir rakip haline geliyor. E7'nin ön kamerası, 8MP'lik çözünürlüğüyle yeni HTC One M8'i bile geçiyor.

Kötü haber ise tüm bu yeniliklerin neredeyse erişilmez olması. Firma denizaşırı piyasalara 1 milyonun üzerinde telefon satıyor olsa da, bu ülkeler çoğunlukla komşu bölgelerde bulunuyorlar.

Resimlerle: Dört çekirdekli en iyi 37 cep telefonu!Kaynak: CHIP Online