Yaşam Çinli kadınların upuzun ve pırıl pırıl saçlarının sırrı

Çinli kadınların upuzun ve pırıl pırıl saçlarının sırrı

Paylaş
Çinli kadınların upuzun ve pırıl pırıl saçlarının sırrı

Eğer ne yaparsanız yapın saçlarınız kırılıyor ve dökülüyorsa, cansız ve sağlıksız gözüküyorsa, bir türlü uzamıyorsa belki de çareyi yanlış yerlerde arıyor olabilirsiniz. Öyleyse gelin hep beraber yüzyıllardır saçlarının uzunluğu ve güzelliğiyle dillere destan olmuş Çinli kadınlarının sırlarını tek tek öğrenelim...

Çinli kadınlar yüzyıllar öncesinden bu yana kusursuz ciltleri ve sağlıklı, parlak saçlarıyla dikkat çekiyor. "Uzun saçlı köy" olarak da bilinen Huangluo Köyü bu sağlıklı ve güçlü saçlı kadınların asıl ortaya çıkış noktası. Bu köyde saçın kadınlar için büyük önemi var. Çinli kadınlar uzun saçın uzun ömür ve zenginlik getirdiğine inanıyor ve saçlarını kesmiyorlar.

Haberin Devamı

Öyle ki bu köyde çoğu kadının saçı 1,4 metreden daha uzun. Üstelik saçları bu kadar uzun olmasına rağmen saçları oldukça gür ve sağlıklı gözüküyor.

Peki Çinli kadınlar bu uzun ve sağlıklı saçlarını neye borçlular?

Yemek kültürlerinde çok özel bir yeri olan pirinci sadece yemeklerde kullanmayan Çinli kadınlar pirinç suyunun saç güzelliğine olan faydalarını da bundan yıllar yıllar önce keşfetmişler ve o günden bugüne saçlarını pirinç suyuyla yıkıyorlar.

Pirinç suyunun saça faydaları neler diye soranlara da hemen özet geçelim: Pirinç suyunda hasar görmüş saçları onarabilen, aynı zamanda zarar görmesini de engelleyen bir madde olan inositol bulunuyor. İnositol ve pirinç suyunun içindeki amino asitler saç köklerini güçlendiriyor, saça hacim ve parlaklık kazandırıyor, saçın hızlı ve sağlıklı bir şekilde uzamasını sağlıyor.

Haberin Devamı

Pirinç suyu saç maskesi tarifi, nasıl yapılır

Malzemeler

1 bardak pirinç

3 bardak su

Nasıl hazırlanır?

Pirinci iyice yıkayarak tamamen temizlenmiş hale getirin. Daha sonra derin bir kaba alın ve üzerine 3 bardak suyu dökün. 15 dakika kadar kaynatın. Arada karıştırarak pirinçteki minerallerin suya geçtiğinden emin olun. Pirinci süzerek farklı bir kaba aktarın. Mayalanmaya ve ekşileşmeye başlayana kadar oda sıcaklığında 2 gün kadar bekletin. Sonra bu suyu tekrar kaynatın, ardından soğumaya bırakın. Dilerseniz hoş bir koku vermesi için içine lavanta yağı, çay ağacı yağı gibi aromatik yağlar ekleyebilirsiniz.

Bu karışımı saç diplerinize masaj yaparak haftada 2 kez saçlarınıza uygulayabilirsiniz. Yarım saat saçlarınızda beklettikten sonra suyla iyice durulamayı unutmayın.

Kısa sürede saçlarınızın canlandığını, sağlıklı bir görünüme kavuştuğunu ve uzamaya başladığını görmeye başlayacaksınız.