Ekonomi Çinliler seyahati seneye erteledi

Çinliler seyahati seneye erteledi

Paylaş
Çinliler seyahati seneye erteledi

Türkiye dahil 60’dan fazla ülkede faaliyet gösteren İrlanda merkezli uluslararası ödeme sistemleri şirketi Planet, corona virüs salgınına dair beklentileri içeren bir güncelleme yayınladı.

Hazırlanan analizde, 1115 Çinli tüketicinin yüzde 33’ü en erken mayısta, yüzde 26’sı haziranda salgın krizinin sona ermesini bekliyor. Beklentiler, en geç ağustos ayını işaret ediyor. Çinli tüketicilerin gelecekteki alışveriş ve seyahat planlarının bu beklentiye göre şekillenmesi bekleniyor. 1115 kişinin katıldığı ankete göre Çinlilerin yüzde 18’i en erken ekim ayında, yüzde 40’ı en geç gelecek yıl seyahat etmeyi planladığını söylüyor. Herhangi bir seyahat planı olmayanlar da çoğunlukta. Bunların oranı yüzde 28.

Haberin Devamı

Doğa turuna çıkacaklar

Analizde şu ifadeler yer aldı:

“Corona virüs krizi birçok Çinli için düşünmeyi ve seyahat planlamayı değiştiren dönüştürücü bir deneyim oldu. Kriz sonrası yapmak istedikleri seyahat türleri sorulduğunda, doğa gezileri ve kendi arabalarıyla yapacakları geziler gibi nüfusu kentsel alanlardan uzaklaştıracak seyahatler cevabı alındı.”