Çinlilerin yediği yemekler

Çinlilerin yediği yemekler

Her ülkenin kendine has yemekleri ve lezzetleri vardır. Fakat Çin mutfağında pişenleri yemeğe değil, görmeye bile tahammül edemeyebilirsiniz.Çinlilerin yediği yemekler yüzünden yayıldığı düşünülen 'korona virüsü' ülkelere arasında da hızlı bir şekilde yayılmaya başlıyor. Korona virüsünün, bu pis yiyeceklerin satıldığı pazardan yayılmaya başladığını düşünen uzmanlar, Çinlilerin yediği yemekler değiştirilmezse daha büyük problemlere ortaya çıkabileceğini belirttiler.

25 Ocak 2020, Cumartesi 13:18 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Çinlilerin yediği yemekler göz önünde bulundurularak, satışı yapıldığı pazardan korona virüsünün yayıldığını düşünen uzmanlar, bu duruma biran önce el atılmaz ise virüsün daha hızlı bir şekilde yayılacağını düşünüyorlar.

Çinlilerin yediği yemekler

Yarasa çorbası

Yarasa çorbası içen Çinliler, Çin'den dünyaya yayılan korona virüsünün yayılma nedeni ise yarasa çorbası olduğu düşünülüyor.

Baiju

Yüksek alkollü likör yürü olan baiju "Beyaz şarap" anlamına gelmesine rağmen şarapla ilgisi yoktur. Bazı türlerine ölü yılan, tavuk ayağı veya kertenkele ekleniyor.

Sürüngen kuyruğu

Sürüngen hayvanların kuyrukları severek tüketiyorlar.

Kızarmış ömrümcek

Görmeye bile tahammül edemediğimiz, oldukça korkutucu ve tehlikeli olan örümcekleri Çin mutfağında kızartarak yiyorlar.

Denizatı

Çin mutfağında denizatı atıştırmalık olarak tüketiliyor.

Akrep

Zehirli böcekler kategorisine giren akrep, Çin mutfağında severek tüketilen atıştırmalıklardan.

Fare yavrusu ve lağım faresi

Çinliler fare etini çok beğendiklerini söylüyor.

Az pişmiş kurbağa

Kurbağa etini lezzetli bulan Çinliler, severek tükettiğini söylüyor.

Böcekler

Çinliler, çerez niyetine böcek yiyorlar.

Yılanlar

Sürüngenlerin hepsini tüketmeyi seven Çinliler, yılanları da oldukça severek tüketiyorlar.

;
Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER "Bugün ne pişirsem?" diyenlere günün menüsü (23 Kasım 2020)