Sağlık Cinsel gücü artırıyor

Cinsel gücü artırıyor

Paylaş
Cinsel gücü artırıyor

Damiyana, cinsel arzuları uyarıcı, sinirleri teskin edici, idrar artırıcı ve antidepresif özelliklere sahiptir

Tesir şekli: Cinsel arzuları uyarıcı, sinirleri teskin edici, idrar artırıcı, antidepresif (depresyon önleyici), antiseptik ve hafif peklik giderici özelliklere sahiptir.

Haberin Devamı

UNUTKANLIK VE HAFIZA SORUNLARINIZA ÇÖZÜM

Kullanılması: Halk arasında; Kızılderililer tarafından iktidarsızlığa (cinsel güç zafiyeti) karşı kullanılmıştır. Ayrıca dermansızlık, halsizlik, korku, prostat rahatsızlıkları, depresyon, sinirsel zafiyet ve konsantrasyon zafiyetine karşı kullanılabileceği iddia edilmektedir.

Çayı: Damiyana yapraklarından 2 kahve kaşığı demliğe konur ve üzerine 300-400 ml kaynar su ilave edilerek 5-10 dk demlenmeye bırakıldıktan sonra süzülerek içilir.

Homeopati’de: Damiyana yapraklarından 20 gr bir şişeye konur ve üzerine 80 ml %70’lik Alkol ilave edilerek güneş ışığından uzakta 4-6 hafta muhafaza edilir. İki günde bir çalkalanır ve sonra süzülerek Homeopati’de Damiyana ismi ile anılan tentür elde edilir. Bu tentürden günde 3-5 defa 10-15 damla 4-6 hafta süreyle alınır. Damiyananın Homeopatik özellikleri henüz yeterince incelenmemiştir. Eski Damiyana yaprakları Etanol ile ekstraksiyonu yapılarak ekstresi elde edilir ve bu ekstre aynı tentür gibi kullanılır. Ekstre yerine tentür veya tentür yerine ekstre kullanılabilir.

Haberin Devamı

Birleşimi: Damiyana otunun birleşimindeki maddeleri önemine göre şöyle sıralayabiliriz;

a) Eter yağ türevleri; %0,2-0,9 arasında olup en önemlileri Pinen (Çam’a bak.), Cineol (Okaliptus’a bak.), Cymol ve Cedinen’i sayabiliriz.

b) Ayrıca Taninler, acı maddeler, flavonitler, reçine, arbutin, %0,2-0,7 arasında (Ayı üzümüne bak.) ve siyanhidrik asit içerir.