Beden Sağlığı Cinsel ilişki sonrasında bunları sakın yapmayın!

Cinsel ilişki sonrasında bunları sakın yapmayın!

Paylaş
Cinsel ilişki sonrasında bunları sakın yapmayın!

Cinsel ilişkiden sonra gerek hijyen kaygısıyla gerekse kulaktan dolma bilgilerle yaptığımız bazı şeyler aslında sağlığımıza zarar veriyor. Gelin kaçınmamız gereken alışkanlıkları bir daha hatırlayalım...

İşte cinsel ilişki sonrasında sağlık açısından kaçınmanız gereken davranışlar ve alışkanlıklar...

Haberin Devamı

GENİTAL BÖLGENİZDE PARFÜMLÜ VEYA KOKULU ÜRÜNLER KULLANMAYIN

Kokulu sabunlar, jeller, losyonlar gibi genital sağlık için pazarlanan ürünleri kullanmanın bir zararı olmadığı düşünülebilir ancak bu ürünler özellikle kadınlarda cildin tahriş olmasına neden olabileceği için seks sonrası kullanmaktan kaçınmak iyi bir fikir olabilir.

SEKSTEN SONRA SIKI KIYAFETLER GİYMEYİN

Seks yaptıktan hemen sonra sıkı bir kıyafet veya iç çamaşırı giymekten kaçının. Uzmanlara göre seks sonrası vücut sıvıları genellikle fazladır ve sürtünme bakterileri etrafa yayar, serbest drenaj ve havaya izin vermenin daha iyi bir fikir olduğu söylenir. Bu şekilde vücudun kendini doğal olarak temizlemesine izin vermiş olacağınızı unutmayın.

Haberin Devamı

SICAK DUŞ ALMAYIN

Uzmanlar, seks yaptıktan sonra banyo yapmak ya da duş almak konusunda hemfikir olsa da, jakuzi gibi sıcak bir suyun altına girmenin özellikle kadınlar için iyi bir fikir olmadığına dikkat çekiyor. Uzmanlar sıcak suyun "cildinizin antimikrobiyal bariyerinin etkinliğini azaltabileceğini" belirtti.